FRANCK FIFE Afp
NI RONALDINHO, NI XAVI...

Igrač zbog kojeg je i veliki Messi drhtao: ‘Nisam ga se usudio ni pogledati, izazivao mi je posebne emocije‘

‘Sve sam znao o njemu, što je sve napravio i osvojio‘, rekao je Argentinac.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2021. 11:54

Otišao je Lionel Messi ovoga ljeta iz Barcelone u PSG i šokirao svijet. Godinu dana nakon poznate "afere burofax" Argentinac je izašao iz svog ugovora na Nou Campu i prešao u redove arapskog projekta. Nakon 21 godine i brda trofeja, Messi se odlučio na promjenu sredine, a u Barceloni je za svoje vrijeme provedeno ondje, čarobnjak iz Rosarija, kako mu tepaju, stekao status božanstva.

Ipak, iako je poštovao sve, zanimljivo je reći da je zbog jednog igrača doslovce drhtao. Kada je 2007. godine u klub došao slavni francuski strijelac Thierry Henry, tada mladi Messi ostao je zabezeknut.

- Mnogo velikih igrača, mnogo aseva bilo je u Barceloni. Poštovao sam ih sve, od Ronaldinha, Eto'oa, Puyola, Xavija i Inieste... Ali, jedan igrač u meni je izazivao posebne emocije, a to je bio Henry. Zbog njega sam drhtao... - rekao je Messi u jednom razgovoru.

image

Leo Messi, Thierry Henry i Ronaldinho

LLUIS GENE Afp

Ovako je sve objasnio:

- Sve sam znao o njemu, što je sve napravio i osvojio u Engleskoj, a onda smo odjednom zaigrali zajedno u Barceloni. Divio sam mu se, divim mu se i danas, a kad je prvi dan došao u našu svlačionicu, nisam ga se usudio niti pogledati u oči. Fascinirao me, njegova je kvaliteta bila komplicirane stvari učiniti tako jednostavnima.

Linker
19. travanj 2024 08:53