Trenutak u kojem je Konstantelias asistirao Nareyu

 Screenshot
ČUDESNO TEHNICIRANJE

Imamo asistenciju sezone! Luda majstorija grčkog veznjaka, Vida ga je gledao u čudu: ‘Ovo još nismo vidjeli‘

PAOK je pobjedom u derbiju protiv AEK-a zadržao četvrto mjesto na ljestvici Super lige
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 20. veljača 2023. 09:57

Utakmica PAOK-a i AEK-a, poznata i kao Derbi dvoglavog orla, ponudila je možda i najljepšu asistenciju koja je ove sezone viđena u europskom nogometu.

Solunjani su pred svojim navijačima slavili 2:0, a potez utakmice dogodio se u 14. minuti, kada je PAOK stigao u vodstvo. Devetnaestogodišnji veznjak Giannis Konstantelias sjurio se prema kaznenom prostoru, ali se spotaknuo u pokušaju da loptu progura prema napadačima. Stoper gostiju Harold Moukoudi nespretno je odbio loptu natrag prema Konstanteliasu, a on je na tlu "istehnicirao" nogom, pa prsima, pa opet nogom te na lijevoj strani pronašao napadača Khaleda Nareya.

Nijemac je spreman dočekao genijalno dodavanje i iz prve opalio u lijevi kut vratara Athanasiadisa, pokraj hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide koji je samo u čudu mogao ispratiti spektakularnu akciju.

Potez pogledajte ovdje.

"Apsolutno luda asistencija. Nismo sigurni jesmo li ikad vidjeli ovako nešto", komentar je na Twitteru stranice Football Talent Scout, a Football Report se nadovezao: "Asistencija sezone, zapečaćeno!"

Na konačnih 2:0 je u drugom poluvremenu povisio Koulierakis.

PAOK je pobjedom zadržao četvrto mjesto na ljestvici grčke Super lige te za drugoplasiranim AEK-om, koji ima utakmicu manje, zaostaje tri boda. Vodeći je Panathinaikos (54). Za solunsku je momčad branio Dominik Kotarski, koji je ove sezone vrlo uvjerljiv. U 22 prvenstvene utakmice primio je samo 13 golova, upisavši isto toliko netaknutih mreža.

image

Giannis Konstantelias

Giannis Papanikos/Zuma Press/Profimedia



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
19. travanj 2024 20:51