Pro Shots Photo Agency/DDP Usa/Profimedia
RUŽNA SCENA

Incident u autobusu nakon utakmice dvojice Vatrenih, odmah je stigla policija, ikona se došla ispričati

Nije ovo prvi puta da se događaju rasistički napadi na igrače Ajaxa na stadionu Twentea
Piše: SNObjavljeno: 17. rujan 2023. 18:30

Nakon što je završila utakmica 5. kola nizozemskog nogometnog prvenstva između Twentea i Ajaxa (3:1 za domaće), dogodilo se ono od čega strahujemo na travnjacima i u njihovoj okolici.

Naime, nakon što su se igrači Ajaxa počeli ukrcavati u klupski autobus pred povratak u Amsterdam, jedan je navijač Twentea rasistički verbalno napao Bryana Brobbeya.

Nije rasist došao u kontakt s navijačem, navijači su, kao što je to i inače slučaj, od igrača odvojeni ogradom, ali to nimalo ne umanjuje težinu sramotnog incidenta. Posebice stoga što to nije prvi puta da je Brobbey zbog svoje boje kože verbalno napadnut.

Ako postoji išta pozitivno iz cijele priče, onda je to definitivno to da je navijač Twentea odmah izdvojen i uhićen. Isto tako, Twenteov tehnički direktor, nekoć sjajni napadač Arnold Bruggink odmah je ušao u Ajaxov autobus kako bi se osobno i u ime kluba-domaćina ispričao Brobbeyju, što je svakako lijepa gesta.

Prošle sezone je također bilo svega nakon dvoboja Twentea i Ajaxa na stadionu Grolsch Veste. Tada je na meti bio Steven Berghuis.

Inače, Josip Šutalo i Borna Sosa odigrali su cijelu utakmicu za Ajax, dok je Jakov Medić ostao na klupi za pričuve.

Linker
05. svibanj 2024 00:24