Kylian Mbappe i Kolo Muani

 MARCEL TER BALS/Dppi Via Afp
LUDO LJETO

Independent: Bayern sprema 115 milijuna eura za francuskog superstara i pokreće veliki domino-efekt

Tri napadača pobuđuju posebnu pažnju velikih klubova, već se zna oko koga će se priča vrtjeti
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 14:30

Randal Kolo Muani mogao bi biti transfer-priča nadolazećeg nogometnog ljeta. Sad kad je već postalo jasno da će Jude Bellingham za 120 milijuna eura prijeći iz dortmundske Borussije u madridski Real, pažnja se fokusira na osvajača svjetskog srebra iz Katara s Francuskom. Muani je aktualni napadač Eintrachta iz Frankfurta, a gotovo je sigurno da tamo neće ostati sljedeće sezone.

Engleski Independent objavio je da je minhenski Bayern spreman ponuditi 115 milijuna eura za usluge francuskog napadača koji ove sezone briljira pred suparničkim vratima. Do sada je u kampanji 22./23. za klub i reprezentaciju u svim natjecanjima odigrao 41 utakmicu i zabio 21 pogodak uz 15 asistencija.

Iako za njega ponuda neće manjkati niti iz drugih jakih klubova, engleski mediji fokusirali su se na to da ga trenutačno traže Manchester United i Chelsea. Muanija se pak u društvu Harryja Kanea i Victora Osimhena stavlja u krug trojice napadača za koje bi ovoga ljeta mogle biti izdvojene velike cifre u blockbuster-transferima.

Velika prednost Bayerna u utrci za Muanija je ta što se dobar dio ostalih top-klubova fokusirao na Osimhena i njegovo dovođenje iz Napolija. Ipak, Aurelio De Laurentiis, kontroverzni predsjednik novog talijanskog prvaka već je rekao da Nigerijca neće puštati ispod 150 milijuna eura.

Independent piše da bi Muanijev eventualni transfer u Bayern mogao pokrenuti domino-efekt u kojem će United krenuti po Osimhena i/ili Lautara Martineza, a možda i Atalantinog Rasmusa Højlunda, a to će pak utjecati i na ostale velikane i njihove prioritete u ljetnom prijelaznom roku.

Linker
02. svibanj 2024 12:14