Gianni Infantino

 MAZEN MAHDI Afp
BUDUĆNOST JE VEĆ TU

Infantino najavio veliku promjenu u nogometu: Pažljivo gledajte FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo...‘

‘Ovo je dio FIFA-inog testiranja suđenja, želimo poboljšati jasnoću VAR-a i edukaciju‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. veljača 2023. 19:45

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino na svom je Instagram profilu objavio ‘važnu poruku za sve ljubitelje nogometa koji žele jasnije sudačke odluke‘.

IFAB, tijelo odgovorno za donošenje nogometnih pravila, objavilo je sredinom siječnja ove godine kako će suci u probnom roku od godine dana objašnjavati svoje odluke publici na stadionu te televizijskim gledateljima, a Infantino je poručio:

‘‘Pažljivo gledajte FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, koje počinje 1. veljače u Maroku, jer ćete vidjeti važnu promjenu u načinu na koji suci komuniciraju odluke vezane uz VAR. Sudac će prvi put pomoću mikrofona razgovarati s navijačima na stadionu i televizijskom publikom kod kuće, objašnjavajući zašto je odluka donesena. Ovo je dio FIFA-inog testiranja suđenja, želimo poboljšati jasnoću VAR-a i edukaciju. Nadamo se da će vam se svidjeti‘‘.

VAR i njegove odluke stalna su tema nogometnih fanova. Puno je rasprave oko pojedinih odluka, kako u HNL-u, tako i u jačim prvenstvima poput Premier lige ili La Lige.

Brojnih reakcija na odluke VAR-a (ili pak na njegovo neoglašavanje) bilo je i za vrijeme nedavnog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Linker
20. travanj 2024 07:30