Ivan Perišić s trofejem za Superkup Italije

 GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giuseppe Maffia/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
UZELI SU NOVI TROFEJ

‘Inter radi svašta preko Perišića. Bilo bi čudno da je drugačije! A Brozović? Čista inteligencija...‘

Hrvatski nogometaši u redovima Intera razveselili su navijače kluba partijom protiv Juventusa.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 13. siječanj 2022. 12:26

"Interov ciklus je zaista počeo, Juventusov je sada završio", piše kolumnist Gazzette dello Sport Andrea di Caro nakon pobjede "nerazzurra" nad "starom damom" u Superkupu, dodajući:

"Nerazzurri su htjeli igrati, dok su se bianconeri postavili utakmicu tako da ih u tome spriječe, uz nadu da će s nekoliko brzih izlazaka prema naprijed uspjeti zabiti gol: prava primopredaja. Nevjerojatno kako su se uloge promijenila u manje od dvije godine", piše talijanski novinar.

I uistinu jest tako, oni koji su gledali susret mogli su tome svjedočiti, a bez obzira na to što je Inter u posljednjem napadu stigao do gola i konačne pobjede u 121. minuti, navijači milanskog kluba imaju razloga biti ponosni. Taj gol djelo je revitaliziranog Alexisa Sancheza koji je golom bacio u delirij San Siro, dok je s druge strane na račun toga Juventus kolabirao.

Upravo je Sanchez prema Gazzetti najbolji igrač utakmice, zaradivši za svoju igru ocjenu sedam. No uz njega su za svoje partije sedmice zaradili i Alessandro Bastoni te Ivan Perišić. Igra hrvatskog reprezentativca je posebno pohvaljena u talijanskim medijima, mnogi su ga vidjeli i kao igrača utakmice, a ovako je Gazzetta vidjela njegovu igru:

"Bio je konstantna prijetnja za Juventus po lijevoj strani. Inter puno toga radi po njegovoj strani i bilo bi čudno da je drugačije: Ivan radi malo ili nimalo pogrešaka i puno toga kreira za svoju momčad, njegova suradnja s Calhanogluom je bila sjajna".

Visoku ocjenu za svoj nastup zaradio je i drugi Hrvat u redovima Intera, Marcelo Brozović koji je za svoj nastup nagrađen sa 6,5.

"Dogodila mu se neopreznost kada je izgubio loptu kod 1-0 za Juventus. Ali Brozović je ponovno pokazao čistu inteligenciju, bio je stalna potpora svojim suigračima, tražio je suradnju te je perfektno čitao igru", piše Gazzetta.

Linker
25. travanj 2024 19:34