GIUSEPPE CACACE Afp
MOHARRAMI NA KLUPI

Iran bez dinamovca izborio plasman u osminu finala Azijskog kupa, pobjeda Indonezije

Iran nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova
Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2024. 20:41

Nogometaši Irana osigurali su plasman u osminu finala Azijskog prvenstva koje se igra u Katru zahvaljujući minimalnoj 1:0 (1:0) pobjedi protiv Hong Konga u susretu 2. kola skupine C. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Ghayedi u 24. minuti. Dinamovac Sadegh Moharrami je pobjedu svoje momčadi gledao s klupe.

Iran je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, dok je Hong Kong na dnu bez bodova. Drugi UAE imaju četiri boda, dok je treća Palestina s jednim bodom. U posljednjem kolu igrat će Iran i UAE te Palestina i Hong Kong.

Nogometaši Indonezije u susretu su 2. kola skupine D Azijskog prvenstva u Dohi svladali Vijetnam sa 1:0 (1:0) te zadržali izglede za prolazak u osminu finala. Jedini gol na utakmici postigao je Mangkualam u 35. minuti iz kaznenog udarca.

Indonezija se ovom pobjedom bodovno poravlala s Japanom, koji je ranije u petak izgubio od Iraka sa 1:2, obje reprezentacije imaju po tri boda te drže drugo i treće mjesto. Na vrhu je Irak s maksimalnih šest bodova, dok je Vijetnam posljednji bez bodova.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje treće.

Linker
27. travanj 2024 13:04