Ivan Jurić

 ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Italy Photo Press/zuma Press/profimedia
NA POPISU ŽELJA

Ivan Jurić jedan od glavnih kandidata za preuzimanje španjolskog velikana: ‘Navijači su ga obožavali‘

Jurić je protekle tri sezone vodio Torino s čijim se čelnicima nije slagao u posljednje vrijeme
Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2024. 16:28

Hrvatski nogometni trener Ivan Jurić (48), kojem idući mjesec istječe ugovor s Torinom, jedan je od kandidata za vođenje Seville, izvijestili su španjolski mediji u utorak.

Sevilla traži trenera nakon što je prije tri dana Quique Flores Sanchez rekao na konferenciji za medije da odlazi na kraju sezone.

Klub iz Andaluzije zauzima 13. mjesto među 20 momčadi španjolskog prvenstva, kolo prije kraja najlošije Sevilline sezone u zadnjih 20 godina.

Novine Estadio Deportivo, sa sjedištem u Sevilli, pišu da su kandidati za klupu Jagoba Arrasate (46) iz Osasune, Francisco Javier Garcia Pimienta (49) iz Las Palmasa i Jurić.

Ivan Jurić je od 1997. do 2001. godine bio vezni igrač Seville, a prije nekoliko dana su talijanski mediji izvijestili da će na kraju sezone otići iz Torina.

"Tijekom igračkih dana je bio drag navijačima Seville zbog požrtvovnosti na terenu", naveo je Estadio Deportivo.

Jurić je protekle tri sezone vodio Torino s čijim se čelnicima nije slagao u posljednje vrijeme. Torino se nalazi na 9. mjestu među 20 ekipa talijanskog prvenstva. Španjolska radijska postaja Onda Cero također navodi da je on među kandidatima za preuzimanje Seville, ali smatra da će ga "Torino teško pustiti".

Juriću, međutim, ugovor istječe 30. lipnja.

Sevilla je, pak, ove sezone uslijed slabih rezultata promijenila trojicu trenera, a u siječnju ju je napustio i hrvatski vezni igrač Ivan Rakitić.

Sevillin glasnogovornik nije odgovorio na upit, a Jurić nije bio dostupan za komentar.

Linker
21. svibanj 2024 16:29