Ivan Rakitić

 ANTE CIZMIC/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Ivan Rakitić pomaže Hajduku: ‘Uz pun Poljud sve je moguće, a jednog igrača treba potpuno isključiti‘

‘Očekujem da će to onda biti drugačija utakmica. Uz podršku navijača sve je otvoreno i moguće‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 11:01

Ivan Rakitić (34) ima brojne prijatelje u Splitu i među navijačima Hajduka na čiju je inicijativu znao i obući dres splitskog kluba u nekim posebnim prilikama za fotografiranje. Jasno je da bi mnogi navijači Bijelih voljeli vidjeti Rakitića u bijelom dresu i na travnjaku Poljuda, ali to je druga priča. Veznjak Seville gledao je utakmicu Villarreala i ekipe Valdasa Dambrauskasa i vjeruje da nije sve gotovo, upravo u navijačima vidi adut koji može Hajduk gurnuti u šansu da uđe u skupinu Konferencijske lige.

- U Splitu će biti bolje za Hajduk nego u Valenciji. Uz pun Poljud sve je moguće - kazao nam je Rakitić za SN.

Kako je vidio utakmicu na stadionu Levantea?

- Naravno da sam gledao utakmicu i prije svega mogu reći ono što svi znaju - Villarreal je jedna od najboljih ekipa u La Ligi, a ne trebam komentirati što to znači. Vidjeli ste, kad dignu ritam igre teško je Hajduku. Čak i u takvom sastavu kakav je ovaj put ponudio Unai Emery, a to je bila skoro druga ekipa, sa svega dvojicom-trojicom koji su inače starteri. Imaju kvalitetu i svoj način igre, tako su već u prvom poluvremenu dali četiri gola.

Villarreal je poznat kao momčad koja munjevito reagira i kažnjava pogreške suparnika. I Hajduk je to osjetio na svojoj koži, a dosta je griješio i nudio im šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Zato je poraz 2:4 zapravo dobar....

- Vjerujem ako se napuni Poljud, a ulaznice su rasprodane, te ako igrači budu vjerovali u uspjeh, da ih u Splitu mogu stisnuti. Očekujem da će to onda biti drugačija utakmica. Uz podršku navijača sve je otvoreno i moguće. Treba vjerovati.

U čemu Hajduk može naći šansu? Gdje vi tražite slabosti kad igrate protiv njih, pitali smo ga.

- Iskusna su ekipa i nije lako igrati protiv njih nikome, niti najboljima. Treba ih stisnuti da ne grade oni igru, žele voditi ritam utakmice... I posebno je bitno isključiti Gerarda Morena iz igre. On je ključan čovjek za njihove napadačke sheme - konstatirao je Rakitić.

Uzeti im kontrolu utakmice, zatvoriti Morena i zabiti barem dva gola više, tri su zadaće za koje se ne zna koja je od koje teža. No, za eliminirati Villarreal treba učiniti ogroman pothvat. Rakitić i trener Žute podmornice Emery se odlično znaju iz Seville, upravo je taj trener kazao da je Ivan najbolji kapetan kojega je trenirao.

- Emery je pravi vođa, diže momčad, a svaku utakmicu pripremi gotovo savršeno. Studiozan je, nikad ne uđe u dvoboj da ne zna sve o protivniku. Ima autoritet, znanje, sve... Jako mi je drago što me vodio u Sevilli jer puno mi je pomogao. Živi za nogomet i svoju ekipu - zaključio je Rakitić.

Linker
06. listopad 2024 16:00