PETER LOUS/ORANGE PICTURES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Peter Lous/orange Pictures/shutterstock Editorial/profimedia
IZABRANI U MOMČADI KOLA

Ivanušec briljirao u debiju, ali legenda nizozemskog nogometa posebno je čestitala ‘hrvatskom Messiju‘

Prvi nastup u novom klubu imao je i Josip Šutalo kojemu je trener dao kapetansku vrpcu
Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2023. 19:06

Hrvatski ofenzivni vezni nogometaši Alen Halilović (27) i Luka Ivanušec (24) izabrani su u najbolju momčad četvrtog kola nizozemskog prvenstva nakon zapaženih nedjeljnih nastupa za Fortunu Sittard i Feyenoord.

Halilović je s nekoliko atraktivnih driblinga, guranja lopte kroz noge protivnika i dugim proigravanja suigrača predvodio Fortunu koja je odigrala 0-0 s favoriziranim Ajaxom. Fortuna, koja je i dalje bez poraza, nije iskoristila jedanaesterac dosuđen u prvom poluvremenu.

Hrvatski stoper Josip Šutalo (23), koji je prošli mjesec došao iz hrvatskog prvaka Dinama, nosio je oko ruke kapetansku vrpcu Ajaxa. Trener mu je u debiju ukazao tu čast jer u momčadi nije bilo trojice aktualnih kapetana.

Nekadašnji Ajaxov veznjak Rafael Van der Vaart, komentator na nizozemskoj televiziji, nakon susreta je čestitao Haliloviću.

- Dobro odrađeno - istaknuo je Gerry Hamstra bivši direktor Heerenveena, kluba u kojem je Halilović igrao od 2019. do 2020.

- Ljudima je drago zbog tebe. Lijepo je to za vidjeti - poručio mu je Hemstra.

Halilović, koji je nakon odlaska iz Rijeke u siječnju bio bez kluba, u udarnoj je postavi Fortune s brojem 10 na leđima, a cilj mu je tako odigrati 30-ak utakmica ove sezone.

Ivanušec, koji je prošli tjedan prešao iz Dinama u nizozemskog prvaka Feyenoord, asistirao je za pogodak u svom prvom nastupu.

Feyenoord je s 5-1 slavio na gostovanju kod Utrechta a hrvatski reprezentativac je dodao loptu za vodstvo od 2-1.

Linker
03. svibanj 2024 08:53