Dion Drena Beljo

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKI ISPIT

Izbornik optimističan: ‘Imamo evidentan problem s obranom. Beljo? Na takve stvari moramo biti spremni‘

‘Mi uvijek idemo po pobjedu. To je za ovu generaciju nešto najnormalnije‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. listopad 2023. 14:14

Mlada hrvatska reprezentacija u srijedu je otputovala za Grčku, gdje u petak (13. listopada, 16 sati, Tripoli) igra svoju drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2025. godine. U svom premijernom nastupu u ovom ciklusu dečki izbornika Dragana Skočića pobijedili su na gostovanju Farske Otoke s 4:2. Grčka je dosad odigrala dvije utakmice u skupini, doma su igrali s Bjelorusijom 1:1, dok su na gostovanju svladali Andoru s 1:0.

Selekcija U-21 krenula je u Grčku bez jedne od svojih glavnih zvijezda, Dion Drena Beljo priključen je A selekciji Zlatka Dalića.

- To je najnormalnije, A reprezentacija ima prioritet. Imao je Zlatko Dalić zbog svih okolnosti lošu situaciju, a meni je jako drago kad netko iz mlade vrste završi u Vatrenima. Na kraju krajeva, ova mlada U-21 reprezentacija i služi da izbaci igrače u najbolju selekciju, na to se mora biti spreman. Onda s time nemaš problema... - kaže nam u uvodu izbornik Dragan Skočić.

Priča nam izbornik da njegova reprezentacija u svom rosteru ima mnogo talenta, ali...

- Imamo dosta problema s igračima u obrani, od kojih gro njih ne igra u svojim klubovima. To je zaista evidentan problem. Ali, mislim da imamo dobru momčad i da ćemo protiv Grčke odigrati dobru utakmicu. Pozvao sam za ovu akciju, kad je obrana u pitanju, Dinu Grozdanića, koji igra u Asterasu Tripoliju, počeo je i igrao standardno, skrenuo je pozornost na sebe.

U redove mlade reprezentacije vratio se Luka Sučić i to nakon teške ozljede. Kakav je na treninzima, je li spreman za predstojeće utakmice s Grčkom i Bjelorusijom?

- Dobro je... Luka je igrač koji će završiti u jako velikom klubu, a vjerujem da će u budućnosti biti jedan od stožernih igrača A reprezentacije. Odigrao je neke utakmice, istina, ne kompletne, vraća se nakon ozljede, jako nam je nedostajao na Europskom prvenstvu.

Naviknuti na probleme

Kad je napad u pitanju, onda jedan igrač odskače. To je Roko Šimić, koji zabija za Salzburg, buši mreže, u sjajnoj je formi.

- Zaista mu ide dobro, nadam se da će nastaviti niz. U formi je, nadam se da ćemo iskoristiti taj njegov uzlet.

Kakva je ta Grčka, sigurno je tu reprezentaciju Dragan Skočić dobro analizirao, kakvu utakmicu možemo očekivati?

- To je reprezentacija koju nikako ne možemo podcijeniti. Teško je, naravno, tu povlačiti neke paralele s bivšim generacijama mladih Grka. Kod svakih akcija mladih reprezentacija postoje razne fluktuacije igrača, tako da je nezahvalno tu donositi neke konkretne zaključke, ali definitivno se radi o organiziranoj i čvrstoj momčadi, ima svoje kvalitete.

Skočić će kazati da Hrvatska u Tripoli ide po pobjedu.

- Mi uvijek idemo po pobjedu. To je za ovu generaciju nešto najnormalnije.

Kad se radi o zdravstvenom stanju u njegovoj momčadi, izbornik kaže sljedeće...

- Imali smo probleme s Matijom Friganom, također je došao nakon ozljede, ali na treninzima sam vidio da je O.K. O Sučiću sam vam već kazao... Kad se radi o Stipi Biuku, uvijek se mora računati na to da dolazi iz SAD-a, iz druge vremenske zone. Prošli put mu je trebalo neko vrijeme da dođe k sebi. Promjene vremenskih zona utječu na igrače. Međutim, navikneš se na te probleme, već imamo iskustva - zaključio je izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dragan Skočić.

Četvorka u Klaksviku

Hrvatska U-21 je svoje pojavljivanje u aktualnim kvalifikacijama otvorila sredinom rujna na Farskim Otocima i slavila 4:2. Golove za Skočićevu momčad na stadionu Við Djupumyrar u Klaksviku zabili su Šimić (17), Hodža (44), Beljo (75) i Ljubičić (90+2).

Skočić je utakmicu odradio s ovim igračima: Čavlina, Perković (od 81. Ljubičić), Tikvić, Katinić, Bukvić, Hodža, Sigur, Lisica (od 72. Soldo), Biuk, Šimić (od 81. Vidović), Beljo (od 81. Ivanović).

Linker
16. svibanj 2024 04:21