KENZO TRIBOUILLARD Afp
RASPAD SISTEMA

Izbornik šokiran potezom zvijezde Reala, a sada je stigao i odgovor: ‘Ovo još nikada nisam doživio‘

Dogovorili smo se da će De Bruyne biti prvi kapetan, a Lukaku i Thibaut biti će rezerve
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 22:50

Izbornik Belgije Domenico Tedesco na konferenciji za novinare htio se osvrnuti na kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije, ali Thibaut Courtois imao je drugačije planove. Vratar Real Madrida nije mogao prihvatiti izbor kapetana Romelu Lukakua za trenera u utakmici protiv Austrije i nije otputovao s Crvenim vragovima u Estoniju.

- Još uvijek sam iznenađen i šokiran - rekao je Tedesco.

- Nisam to očekivao. U ožujku smo se dogovorili da Kevin De Bruyne postane kapetan nakon što se Eden Hazard umirovio. Svi su se složili. S Lukakuom i Courtoisom smo se dogovorili da će oni biti prve zamjene. Zbog Kevinove ozljede morali smo donijeti odluku: izabrali smo Romelua za Austriju, a Courtoisa za Estoniju - istaknuo je Tedesco.

Nakon utakmice protiv Austrije (1-1), gdje je Lukaku bio kapetan, Courtois je rekao Tedescu da je razočaran i da neće igrati u idućem susretu.

- Pokušao sam ga odgovoriti od toga - rekao je Tedesco, ali njegov trud je bio uzaludan. Courtois se sljedećeg dana nije pojavio.

Tedesco je rekao da to nije problem ozljede ili nešto slično. – Bilo bi mi puno lakše reći da je to zbog ozljede, ali lagao bih.

Što ova odluka znači za Courtoisovu budućnost u Crvenim vragovima?

- Sutra imamo važnu utakmicu protiv Estonije i želim da se svi fokusiraju na to, iako neće biti lako. Sada nije vrijeme za razgovor o budućnosti - dodao je - Courtoisova odluka je bila da ode. Još je daleko do rujna, o tome ćemo kasnije...

- Kada sam imenovan novim trenerom, odmah sam imao ideju tko bi mogao postati kapetan. Courtois je očito bio opcija. On je jedan od najboljih vratara na svijetu i također dobra osoba - zaključio je Tedesco.

Nakon incidenta, na svojem se Instagram profilu javnosti obrati o Thibaut Courtois, a njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

‘‘Danas poslijepodne sam bio iznenađen kad sam čuo trenerovu press konferenciju na kojoj je djelomično i subjektivno ispričao naš privatni razgovor nakon utakmice protiv Austrije.Želim jasno reći da nije ni prvi ni zadnji put da razgovaram s trenerom o problemima vezanim uz svlačionicu, ali je prvi put da netko odlučuje to javno reći. Duboko sam razočaran ovim, ali želim jasno reći da trenerove izjave ne odgovaraju onome što se zaista dogodilo.U tom razgovoru zamolio sam ga, ne zbog izravne koristi, da objasni i donese odluke kako bi izbjegao situacije koje su nam u prošlosti nanosile štetu. Biti ili ne biti kapetan reprezentacije nije hir niti slučajna odluka, to treba biti njegova odluka i to sam mu pokušao prenijeti. Nažalost nisam to postigao .Želim da se zna da ni u kojem slučaju nisam ništa zahtijevao i da sam razgovarao sa suigračem Romeluom Lukakuom kako bih razjasnio sve okolnosti vezane uz ovu situaciju. U isto vrijeme želim jasno reći da nisam imao nikakav razgovor o sličnoj temi ni s jednim suigračem, kao što se tvrdilo.Nadalje, jučer poslijepodne sam bio na kontroli zbog problema u desnom koljenu. Liječnički tim mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i pregledali sve pripadajuće materijale kako bi donijeli odluku o napuštanju trening kampa‘‘ - napisao je Courtois.

Golman Strasbourga Matz Sels branit će sutra protiv Estonije i pitanje je hoće li se i kada Courtois vratiti zabijati za Belgiju.

Linker
02. svibanj 2024 07:12