Roberto Martinez

 JOHN THYS Afp
NAKON PORAZA U DERBIJU

Izbornik suparnika Hrvatske zabrinut, ali ne zbog poraza: ‘Ovo razdoblje je ključno, evo o čemu brinem...‘

Nije to bila ljepotica od utakmice, no na kraju je rezultat uvijek taj koji ostavlja najjači dojam
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. rujan 2022. 12:46

A Nizozemska je u susretu odluke minimalno svladala rivala iz susjedstva i izborila plasman na završni turnir Lige nacija.

- Nije to bila naša najbolja utakmica, a Belgija je bila bolja. Nisam zadovoljan kako smo igrali s loptom u posjedu, ali jesam kako smo igrali bez nje – rekao je nizozemski izbornik Louis van Gaal.

Pobjedu je Oranju osigurao kapetan reprezentacije i stoper Liverpoola Virgil van Dijk.

- Obavili smo posao, bilo je teško. Važno je što opet nismo primili pogodak. Nakon našeg gola stvorili smo još više prilika i mogli smo zabiti dva, tri ili četiri. No, analizirat ćemo utakmicu i vidjet ćemo što možemo popraviti. Nije lako igrati protiv druge reprezentacije svijeta i protiv ponajboljih svjetskih veznjaka De Bruynea i Edena Hazarda. Na kraju se nogomet igra za pobjede, i sretni smo što smo je uspjeli ostvariti – komentirao je Van Dijk.

Na nizozemskim je vratima drugu utakmicu zaredom bio 38-godišnji debitant Remko Pasveer, koji je i nakon 180 minuta zadržao čistu mrežu.

- Sretni smo zbog pobjede, zabili smo jako lijep gol. U obrani smo imali određenih problema, ali mislim da to možemo srediti uoči sljedećih nastupa – smatra iskusni vratar Ajaxa.

Njegov kolega na drugoj strani nije imao razloga za zadovoljstvo.

- Nakon primljenog pogotka više nismo mogli igrati. Pustili smo ih da trče previše. No, do gola smo igrali dobro. Da smo zabili prvi, utakmica bi bila u našim rukama. Mogli smo pobijediti. Van Gaal je nakon utakmice rekao da smo zaslužili dobiti, ali to je nogomet. Nismo realizirali prilike koje smo imali, a oni su zabili nakon što smo mi glupo izgubili loptu – rekao je Thibaut Courtois.

Belgija je suparnik Hrvatske u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a izbornik Roberto Martinez tvrdi kako nije zabrinut zbog rezultata u Ligi nacija, gdje je dvaput izgubio od Oranja.

- Propustili smo priliku postići prvi pogodak, koji nam je trebao da kod suparnika stvorimo nesigurnost. Nizozemska je igrala oprezno, pokušala je kontrolirati utakmicu. Kad su zabili, to je promijenilo smjer utakmice – analizirao je Martinez.

Belgiji je zbog ozljede nedostajao prvi napadač Romelu Lukaku, zamijenio ga je Michy Batshuayi.

- On je uvijek ispunio svoju ulogu kad je dobio priliku, njegova statistika govori sama za sebe. Protiv Nizozemske je ostvario što se od njega očekivalo.

O čemu belgijski izbornik brine dva mjeseca uoči Mundijala u Kataru?

- O mogućim ozljedama i nedostatku ritma kod nekih. Ovo razdoblje je ključno, jer bi ozljeda mogla neke udaljiti od Svjetskog prvenstvo. Nije ostalo ni previše vremena za skupljanje minuta u klubu, važno je biti fit prije Katara.

Jedan od onih na koje se to odnosi je i Realov krilni napadač Eden Hazard.

- Očito, ali sretan sam što je na terenu s nama. Htjeli smo da odigra više od 60 minuta u svakoj utakmici, i on je to učinio. Sretan je, prisutan, i spreman je dati doprinos ovoj momčadi – zaključio je belgijski izbornik.

Linker
25. travanj 2024 07:31