PAUL ELLIS Afp
SLUŽBENA OBJAVA

Iznenađenje na popisu Garetha Southgatea: Engleski izbornik pozvao igrača optuženog za kršenje pravila o klađenju

Engleski izbornik objavio je imena 25-orice igrača na koje računa na startu kvalifikacija za Euro
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2023. 16:39

Engleski izbornik Gareth Southgate objavio je u četvrtak popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Italije i Ukrajine koji je pokazao da je zadržao povjerenje u većinu svojih igrača koji su na Svjetskom prvenstvu u Katru stigli do četvrtfinala.

Southgate, koji je razmišljao o odlasku nakon poraza Engleske od Francuske u Katru rezultatom 2-1, priredio je iznenađenje uključivši na popis od 25 igrača Ivana Toneya iz Brentforda.

Toney, koji do sada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju, ove je sezone u Premier ligi zabio 16 golova, i ispred njega na listi najboljih strijelaca su samo Erling Haaland i Harryja Kanea.

Toney je suočen s optužbama FA-a zbog navodnih kršenja pravila klađenja.

Southgate je također pozvao braniče Chelseaja Bena Chilwella i Reecea Jamesa nakon što nisu nastupili na SP u Katru zbog ozljeda.

Engleska u četvrtak kvalifikacije za Euro 2024. otvara gostujućeom utakmicom protiv Italije, a u nedjelju na Wembleyu dočekuje Ukrajinu.

Southgateov popis za početak kvalifikacija za Euro 2024.

Vratari: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Braniči: Ben Chilwell (Chelsea), Eric Dier (Tottenham), Marc Guehi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)

Veznjaci: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), James Maddison (Leicester City), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham)

Napadači: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford)

Linker
25. travanj 2024 11:12