Takefusa Kubo i njemački stoper Antonio Rudiger

 INA FASSBENDER Afp
IMAJU NOVO RJEŠENJE

‘Japanski Messi‘ neće ni zaigrati protiv Hrvatske? Evo zašto to možda i nije najbolja vijest za Vatrene

Pojavili su se problemi u taboru Japanaca, ali oni se zasad čine lako rješivima.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 19:46

Hrvatska reprezentacija će sutra u 16:00 sati morati na Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva bez prvog izbora za poziciju lijevog beka - Borne Sose. Ipak, bez problema neće proći niti izbornik Japana, Hajime Moriyasu. Tamošnji mediji prenose kako je posljednji trening zbog viroze propustio ofenzivni veznjak, Takefusa Kubo (21).

Desni krilni igrač Real Sociedada, gdje je došao ovo ljeto u transferu vrijednom šest milijuna eura iz Real Madrida u kojem je angažman proveo na posudbama, bitna je karika Japana na turniru u Kataru. Počeo je utakmice protiv Njemačke i Španjolske, ali oba puta izašao na poluvremenu. Jedini susret u kojem ‘japanski Messi‘, kako ga zovu, nije upisao minutažu je onaj u porazu od Kostarike.

Ipak, ovo ne mora biti nužno dobra vijest za Zlatka Dalića i Vatrene. Umjesto Kuboa je u utakmici protiv Španjolske ušao Ritsu Doan. Ovaj 24-godišnji igrač Freiburga zabio je nakon ulaska prvi pogodak u preokretu Japana protiv favoriziranih Španjolaca. Ne bilo kakav gol, naime, plasirao je loptu u mrežu sa 120 km/h, što je drugi gol u poretku najbrže dostignute brzine u putanji na prvenstvu zasada.

Linker
26. travanj 2024 01:38