Ellynora

 SCREENSHOT: SPORTKLUB HRVATSKA
JAVNA ISPRIKA

Javila se pjevačica koja je himnom zaprepastila Engleze: ‘Šokirana sam! Oprostite mi, kriva je bubica‘

Ellynora je nakon izvedene himne u Napulju pretrpjela niz kritika razočaranih navijača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2023. 12:27

Utakmica Italije i Engleske odigrana u Napulju u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. imala je nesvakidašnju, bizarnu uvodnu točku. Pjevačica koja je izvodila nacionalne himne pala je u nemilost engleskih navijača koji su odmah nakon njene izvedbe počeli sa svakojakim komentarima na društvenim mrežama.

Jutro nakon svega što je, ne sumnjamo, proživjela, oglasila se 28-godišnja Ellynora, vokalna solistica koju je Talijanski nogometni savez odabrao da uveliča svečanost predstavljanja igrača i uvodnu ceremoniju intoniranja himni uz vokalnu izvedbu. Na stadionu Diega Maradone navijači nisu mogli vjerovati kako pjevačica izvodi englesku himnu.

Od početka je "God Save The King" krenula loše, nije najbolje izgovarala prve stihove, a kasnije je namještala i "bubicu" u uhu. Očajno se pokušavala vratiti u pravi ritam i tonalitet, ali talijanska Amerikanka isproducirala je, vele mnogi, najgore izvedenu englesku nacionalnu himnu ikad.

- Jako sam bijesna zbog svega što se dogodilo. Htjela sam da sve ispadne savršeno, ali ono što se dogodilo nije bila moja krivica. Želim se najdublje ispričati svim engleskim navijačima koji su utakmicu gledali na stadionu ili ispred TV-a. Šokirana sam što se dogodilo i želim da ljudi znaju da ni u kojem slučaju nisam htjela ispasti bezobrazna prema njima. Zvuk na stadionu bio je očajan, ništa nije štimalo - rekla je Ellynora britanskom Daily Mailu uz dodatak:

- Bila je velika čast za mene kad su me zvali da pjevam himne prije utakmice. Nisam nikad izvodila himne uživo. Ja sam pop-pjevačica. Ovdje se radilo o velikom problemu sa zvukom. Imali smo dvije probe dan prije utakmice, a još tri na dan utakmice, sve je štimalo. Prije utakmice sam imala problem s "bubicom". Imala sam glazbu u uhu koja je preskakala pa sam je čula dvaput, iz bubice i sa zvučnika na stadionu. Nije bilo sinkronizacije pa mi je bilo nemoguće biti u ritmu - rekla je Ellynora.

Linker
17. travanj 2024 19:02