Na utakmici Srbije i Švicarske bilo je svega...

 FAREED KOTB Anadolu Agency Via Afp
SKEČ IZ MONTY PYTHONA

Je li moguće? Švicarska će sljedeću utakmicu igrati u Srbiji! Odluka UEFA-e na rubu zdravog razuma

OK, Bjelorusija ne smije igrati kući. Hoće li i s Kosovom, koje je u istoj skupini, igrati u Srbiji?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. prosinac 2022. 09:16

Ako ste pratili utakmicu Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, niste mogli ne primijetiti povišene tenzije u oba tabora, osobito u reprezentaciji Srbije.

Naime, za Švicarsku nastupaju i igrači koji porijeklo vuku s Kosova, Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri. Ovaj drugi zabio je gol Srbiji u pobjedi Švicarske, dok se kapetan Xhaka u više navrata na terenu obračunavao s nabrijanim suparničkim nogometašima.

Pažljivijim promatračima nije promakla ni sočna psovka srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija nakon što je njegova reprezentacija došla u vodstvo, spominjala se ‘‘majka šiptarska‘‘. Na kraju balade Švicarska je prošla, a Srbija ispala.

image

Dragan Stojković - Piksi

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Nakon svega što se događalo u Kataru, ali i ranije, gotovo nevjerojatno zvuči odluka UEFA-e da će reprezentacija Bjelorusije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ugostiti Švicarsku u – Srbiji! Bit će to prva sljedeća utakmica Švicarske, 25. ožujka u 18 sati.

Bjeloruski su nogometaši u posebnom režimu zbog potpore njihove države ruskoj invaziji na Ukrajinu te ne smiju igrati domaće utakmice pred svojim navijačima. Stoga je UEFA donijela odluku da će Bjelorusija kao formalni domaćin dočekati Švicarsku na Stadionu ‘Karađorđe‘ u Novom Sadu.

Ako niste znali kako doliti ulja na vatru, konzultirajte stručnjake iz UEFA-e... Inače, u istoj skupini s Bjelorusima i Švicarcima je i Kosovo. Tko zna, možda i ogled Bjelorusije s Kosovom (na rasporedu 19. lipnja 2023.) bude stavljen u Srbiju... Ne bi nas začudilo...

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
19. travanj 2024 20:43