Luiz Felipe Scolari

 LUIS ACOSTA Afp
OSVOJIO MUNDIAL

Jedan od najpoznatijih svjetskih trenera ide u mirovinu: ‘Mislim da sam ovo zaključio prilično dobro‘

Scolari je najveći uspjeh ostvario na Svjetskom prvenstvu 2002. kada je s Brazilom osvojio naslov prvaka.
Piše: SNObjavljeno: 14. studeni 2022. 15:16

Gotovo je. Luiz Felipe Scolari, jedan od najboljih brazilskih trenera svih vremena, odlučio je privesti kraju svoju trenersku karijeru. Scolari je odluku objavio nakon što je njegov Athletico Paranaense s 3:0 u nedjelju pobijedio Botafogo u brazilskom prvenstvu.

"Ovo je bio moj život i mislim da sam ovo poglavlje zaključio prilično dobro", rekao je Scolari nakon utakmice te objasnio kako će nastaviti s radom u Athleticu, ali ne kao trener.

Scolari se trenerskim poslom počeo baviti još 1982. godine, a u prvih 20-ak godina karijere uglavnom je vodio klubove u Brazilu te na Bliskom istoku. Reprezentaciju Brazila je preuzeo u ljeto 2001., a sljedeće godine je s njima osvojio naslov svjetskog prvaka. Slijedila je petogodišnja epizoda s reprezentacijom Portugala koju je 2004. doveo u finale Europskog prvenstva. Nakon toga je vodio Chelsea gdje se kratko zadržao, a nakon Bunyodkora i Palmeirasa 2012. je opet preuzeo Brazil s kojim je ovaj put doživio debakl u polufinalu Mundiala u rodnoj zemlji kada je izgubio od Njemačke sa 7:1.

Nakon toga je vodio klubove u Kini i Brazilu, a u Athleticu je od svibnja ove godine.

Linker
03. svibanj 2024 23:02