Jens Gustafsson

 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
NOVI POSAO

Jens Gustafsson preuzeo izborničku funkciju, nakon kratke avanture na Poljudu smiješi mu se Euro

Bivši trener Hajduka preuzeo je talentiranu generaciju koja vodi u svojoj kvalifikacijskoj skupini.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 11:03

Bivši trener Hajduka, Šveđanin Jens Gustafsson postao je novi izbornik U-21 reprezentacije svoje domovine. Švedski nogometni savez odaslao je tu informaciju na svojim službenim stranicama, a vijest je dodatno začinjena podatkom da je ugovor potpisan na četiri godine. Svoju je poziciju preuzeo odmah, budući da je nakon odlaska s Poljuda bio slobodan na tržištu.

Gustafsson je već kratko, kroz 2015. godinu bio izbornik iste selekcije, a sada je 43-godišnjak iz Helsingborga izabran za dugoročno rješenje u Savezu.

- Ovo je privilegija za mene. Veliki su zadaci ispred nas, drago mi je da sam dobio povjerenje Saveza. Radujem se suradnji s mladim igračima - kratko je rekao Gustafsson koji je prije avanture u Hajduku radio kao trener u Halmstadsu, AIK-u i Norrkopingu. Te, spomenute 2015. godine sudjelovao je kao izbornik 1994. godišta na dva reprezentativna ciklusa, odradivši ukupno četiri utakmice U-21 momčadi Švedske.

Švedska je trenutno vodeća u svojoj skupini kvalifikacija za U-21 Euro s 14 bodova, jednim više od Italije i četiri više od Republike Irske. Upravo s Ircima će Gustafsson odraditi novi debi na klupi, i to 29. ožujka. Na kraju kvalifikacija čeka ga gostovanje kod Luksemburga, 2. lipnja, odnosno domaći dvoboj s Talijanima tjedan dana kasnije.

Linker
27. srpanj 2024 02:59