MORITZ MUELLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
VELIKI POVRATAK?

Joachim Löw želi preuzeti Englesku. Povezivalo ga se i sa Srbijom, on se nudi gigantu

U opticaju je mnogo imena, a navodno Englezi preferiraju domaćeg izbornika
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 11:06

Goruća tema u reprezentativnom nogometu ovih dana dakako je ostavka Garetha Southgatea na poziciji izbornika Engleske. Ovaj 53-godišnjak obećao je da će se povući s klupe ako Tri lava ne osvoje Euro, što se i dogodilo jer su zapeli na posljednjoj prepreci u vidu Španjolske koja ih je pobijedila 2:1 i došla na tron Europe.

Dakako, od tog trenutka počinje se spekulirati tko će biti njegov nasljednik na klupi, a u opticaju je mnogo imena. Nekako je bilo izgledno da je kandidat broj jedan bio trener Newcastlea Eddie Howe, spominjala su se imena Grahama Pottera, Leeja Carsleyja i Mauricija Pochettina, tu su i istinske legende engleskog nogometa Steven Gerrard i Frank Lampard, a sada je isplivao još jedan kandidat.

Naime, The Sun i Bild pišu da je jedan od zainteresiranih za ovaj posao bivši izbornik Njemačke Joachim Löw. On je bio izbornik Njemačke 15 godina (2006. - 2021.), a najveći uspjeh mu je osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Zanimljivost je da je posljednju utakmicu koju je vodio na klupi Njemačke bila je upravo protiv Engleske Garetha Southgatea na Euru 2020. kada je izgubio 2:0 te ispao s turnira.

image
CHRISTIAN CHARISIUS Dpa Picture-alliance Via Afp

Tijekom ovog Eura bilo je govora i o tome da bi mogao preuzeti kormilo srpske reprezentacije nakon neuspjeha Orlova na turniru, a pogotovo zato što je izbornik Dragan Stojković Piksi bio pod paljbom kritika zbog metoda rada i sukoba s igračima.

Ipak, čini se da 64-godišnjak više nema namjere preuzeti istočne nam susjede, već je bacio oko na nogometnog giganta, za koje se smatra da bi radije da im je izbornik Englez, no neće otpisati i stranog stratega na klupi.

Linker
19. kolovoz 2024 11:25