YASUHIRO OGAWA/JIJI PRESS PHOTO/PROFIMEDIA Yasuhiro Ogawa/jiji Press Photo/profimedia
NAJAVA JE STIGLA

Još jedna legenda odlazi u mirovinu: Jedan od najvećih veznjaka svih vremena završio karijeru

Prema navodima, službena objava trebala bi stići 8. listopada, te će se tako upotpuniti simbolika broja 8
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2024. 10:32

Andres Iniesta, jedan od najvećih veznjaka svih vremena, ide u igračku mirovinu! Vijest je to koju je u utorak plasirao španjolski Relevo, koji tvrdi kako će Španjolac u 40. godini života okončati svoju veliku igračku karijeru.

Prema navodima, službena objava trebala bi stići 8. listopada, te će se tako upotpuniti simbolika broja 8 kojeg je Iniesta nosio kroz svoju karijeru. Na momčadskoj razini, Iniesta je više-manje kompletirao nogomet, od onih najznačajnijih trofeja može se pohvaliti osvojenim Svjetskim prvenstvom, također ima dva trofeja europskog prvaka, te četiri Lige prvaka i devet titula španjolskog prvaka s Barcelonom.

image

Andres Iniesta

UKKO IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Ukko Images/alamy/alamy/profimedia

Čovjek koji je postigao pogodak u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, čime je dobio prvu i zasad jedinu zvijezdu na dresu reprezentacije, bio je u Dubaiju s obitelji, trenirao je i održavao formu kako bi pokušao pronaći novu avanturu za nastavak karijere. Ipak, konačno je odlučio stati na kraj legendarnoj karijeri kojoj je nedostajala samo Zlatna lopta.

Iniesta je želio i dalje iskušavati sreću u pokušaju da nastavi igrati nogomet, kako je i sam rekao prije nekoliko tjedana na jednom događanju u Barceloni. "Osjećam da bih želio nastaviti igrati nogomet, dok ne osjetim da je došlo vrijeme da prestanem, pokušat ću igrati. Također bih želio steći kvalifikaciju trenera i vidjeti što nosi budućnost."

Kako je najavio da se želi okušati u trenerskim vodama, automatski se postavlja teza oko mogućeg povratka u Barcelonu u budućnosti.

"Očito bih se želio vratiti u Barçu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako to sada reći, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je prije nekoliko tjedana.

Linker
04. listopad 2024 10:37