Lionel Messi

 HECTOR VIVAS Getty Images Via Afp
JASNA PORUKA

Još jedna priča o povratku Messija u Barcelonu završila je bez sretnog završetka, milijarder ideju ‘pokopao‘ u startu

‘Osobno ću nastojati da mu olakšam i pomognem da se oprosti od katalonskog kluba, ali...‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 29. srpanj 2023. 21:14

Navijači Barcelone nikada nisu preboljeli odlazak Lionela Messija. Tračak nade da bi se ovoga ljeta mogao vratiti (nakon što je napustio PSG, ne produživši ugovor) ugasio se zajedno s neuspjelim kombinacijama Barceloninih čelnika o prodaji nekolicine igrača. Neslužbeno, radilo se o Lewandowskom, Ter Stegenu, Fatiju i Dembeleu! Plan je, međutim, propao i Messi je sredinom srpnja potpisao dvogodišnji ugovor s Interom iz Miamija.

Ali, nogometna sapunica – "Messi u Barceloni" niti tom epizodom nije završila. Katalonski su mediji plasirali novu kombinaciju s happy endom: budući da MLS završava u listopadu (s doigravanjem u prosincu), a nova sezona započinje koncem veljače "rodila se ideja" da bi Messi u spomenutom interregnumu stigao na Camp Nou – na posudbu!?

Ali, i ta je solucija propala. Tako barem tvrdi većinski vlasnik Intera Jorge Mas Santos, američki milijarder kubanskog podrijetla. Mas je istovremeno (odnosno njegova tvrtka MasTec) većinski vlasnik i predsjednik španjolskog drugoligaša Reala iz Zaragoze.

U podcastu Offside, Mas je naglasio kako postoji mogućnost odigravanja Messijeve oproštajne utakmice za Barcu kroz Trofej Joan Gaspar, koji se u Barceloni održava tijekom kolovoza.

- Smatram da Messi zaslužuje dostojan oproštaj od Barcelone. Osobno ću nastojati da mu olakšam i pomognem da se oprosti od katalonskog kluba na dostojanstven način. Međutim, to ne podrazumijeva igranje za Barcelonu. Leo sigurno u Barcelonu neće ići na posudbu – izričit je Mas.

Dakle, poprilično je izvjesno da sedmerostruki osvajač Zlatne lopte i kapetan argentinske reprezentacije više neće igrati za Barcelonu. Po isteku dvogodišnjeg ugovora s Interom (gdje ima plaću od 60 milijuna eura po sezoni) Leo Messi će imati 38 godina. Stoga je puno izglednije da će nakon igranja na Floridi ispuniti obećanje svom matičnom klubu i veličanstvenu karijeru završiti u dresu Newell‘s Old Boys iz Rosarija.

Linker
01. svibanj 2024 01:20