Burak Yilmaz

 MEHMET MURAT ONEL Anadolu Agency Via Afp
REKAO JE DA JE DOSTA

Još jedno veliko ime završilo karijeru: ‘I ja sam se kao Zlatan htio oprostiti na stadionu, nisu mi dali...‘

Bio je strah i trepet za protivničke obrane, ali zadnjih mjeseci nije sve išlo po planu
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 19:37

Sjajni turski napadač Burak Yilmaz (37) u ponedjeljak poslijepodne objavio je da je završio svoju nogometnu karijeru. Objavio je to klub za kojeg je nastupao u sezoni koja je netom završila, nizozemska Fortuna Sittard. Iako je prošlog ljeta po dolasku potpisao petogodišnji ugovor, odradio je jednu sezonu. Po prvotnom dogovoru, još je sljedeću sezonu trebao odigrati, a onda tri godine biti trener u klubu, no sada je došlo do promjene.

Da će doći do promjene, bilo je jasno već prije dva mjeseca kada je ušao u otvoreni sukob s upravom Fortune. U posljednjih šest kola nije zaigrao u udarnoj postavi, a ove sezone zabio je devet pogodaka u 21 nastupu za klub. Još prije dva tjedna najavio je odlazak, a danas je upriličio i press-konferenciju.

- Kao što znate, prošle noći se oprostio jedan od najvećih nogometaša na svijetu, Zlatan Ibrahimović. Ja sam se također htio oprostiti na stadionu, ali to mi nije omogućeno. Nisam se slagao s idejom da se oprostim preko interneta. Uvijek sam volio individualnu komunikaciju. Htio sam vas doći pogledati u oči i reći da prestajem s karijerom. Vrlo sam sretan i ponosan na sve što sam napravio u karijeri - započeo je Yilmaz.

Yilmaz je u karijeri igrao za brojne turske klubove. Sve je počelo u njegovoj rodnoj Antalyi, a nastavilo se u Besiktasu, Manisasporu, Fenerbahceu, Trabzonu i Galatasarayju iz kojeg je u inozemstvo otišao tek 2016. godine, i to u redove kineskog Beijing Guoana. Po povratku u Trabzonspor odigrao je sezonu ondje, nakon toga još dvije u Besiktasu, dvije u francuskom Lilleu, a sve je završilo ovom u Fortuni.

Za Tursku je u 77 nastupa zabio 31 pogodak. U karijeri je dva puta osvajao tursko prvenstvo, a pet puta tamošnji kup. Dva puta je bio i najbolji strijelac turske lige.

A što će dalje u životu?

- Već godinu dana idem u trenersku školu. Imam kontakt s Mancinijem i Galtierom, Mancini me pozvao u Italiju. Ne žurim se s novim izazovima u životu. Želim završiti sve ono što moram kako bih napredovao kao trener.

Linker
23. travanj 2024 19:02