VANO SHLAMOV Afp
FASCINANTAN PODATAK

Junak koji je Englezima donio naslov: ‘Prijateljima sam rekao da ću obraniti jedanaesterac‘

‘To je ono što smo zacrtali na početku i jako smo ponosni na sebe‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 08. srpanj 2023. 22:05

Vratar mlade engleske reprezentacije James Trafford tvrdi je da je predvidio obranu jedanaesterca u finalu U21 Eura i da je ranije tog dana rekao prijateljima da će napraviti takvu obranu.

Mladić Manchester Cityja - koji se ovog ljeta povezivao s prelaskom u Burnley vrijedan 22 milijuna eura - napravio je ključnu dvostruku obranu kojom je Engleska osvojila natjecanje po prvi put u gotovo 39 godina.

Mladi Englezi osigurali su pobjedu od 1:0 zahvaljujući golu Liverpoolovog igrača Curtisa Jonesa u prvom poluvremenu, prije nego što je nastao kaos u kasnoj fazi utakmice.

Španjolska je u posljednjim trenucima bacila sve karte u napad i tako iznudila pogrešku Chelseajevog braniča Levija Colwilla – te je tako nagrađena udarcem s bijele točke u 97. minuti.

image

Gabriel Veiga(lijevo) i Curtis Jones (desno)

VANO SHLAMOV Afp

Trafford je, međutim, uzeo stvari u svoje ruke i izveo sjajnu dvostruku obranu kojom je Engleska osvojila naslov, a kasnije je otkrio što je predvidio ranije tijekom dana.

- Da, jutros sam svima rekao da ću obraniti jedanaesterac – rekao je Trafford za Channel 4.

- Kad je bio penal, znao sam da ću ga obraniti. Bilo je prilično lako, pošteno rečeno. Rekao sam svim svojim prijateljima kod kuće da ću obraniti jednog.

Obranom jedanaesterca, ne samo da je Engleska osvojila naslov U21 Eura, već su osigurali da su to učinili bez ijednog primljenog gola.

- Jako sam sretan. Jako sam sretan zbog momčadi, svoje obitelji i prijatelja, stručnog stožera. Bio je to ogroman grupni napor i uspjeli smo. To je ono što smo zacrtali na početku i jako smo ponosni na sebe – dodao je Trafford.

Linker
01. svibanj 2024 03:21