DAMIR SKOMRLJ Cropix
OKRŠAJ U TORINU

Juventus na svom terenu jedva dobio momčad iz donjeg doma HNL-a, Szczesny spašavao Staru damu!

Bila je to uvjerljivo najbolja igra Bijelih ne samo u pripremama, nego možda i u ovoj polusezoni...
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. prosinac 2022. 16:28

Nogometaši Rijeke predstavili su se u više nego dobrom svjetlu u prijateljskom ogledu protiv velikog Juventusa na njegovom stadionu Allianz u Torinu. Uvjerljivo najbolja igra Bijelih ne samo u pripremama, nego možda i u ovoj polusezoni na kraju nije nagrađena barem neodlučenim ishodom, domaćin je minimalno slavio pogotkom Keana u 73. minuti ogleda, no Sergej Jakirović može itekako biti zadovoljan igrom i prezentacijom svojih pulena u ovom dvoboju.

Mogla je Rijeka stići do vodstva već u 4. minuti susreta. Izabranici Sergeja Jakirovića izborili su prvi ubačaj iz kuta na susretu kojeg je s lijeve strane izveo Antonio Marin. Oštra i precizna lopta prema drugoj vratnici završila je na glavi mladog Nike Galešića, koji se lijepo izborio za skok i loptu glavom poslao malo iznad grede reprezentativnog vratara Poljske na vratima talijanskog giganta.

image

Sergej Jakirović

DARKO TOMAS/CROPIX

Četiri minute kasnije Rijeka je kreirala najbolju priliku susreta, visoki pritisak Frigana i Ampema na posljednju liniju Juventusa urodio je plodom, ganski internacionalac presjekao je loptu, sjurio se u šesnaesterac i silovito pucao, no Szczesny je odlično obranio. U nastavku akcije lopta se još jednom odbila do Ampema, koji sada iskosa puca prema već svladanom poljskom vrataru, no njegov udarac iz gola je "izvadio" Gatti, a do lopte nije stigao niti Frigan.

U 13. minuti opet je pucao Ampem, ovog puta njegov udarac s ruba kaznenog prostora bio je lak posao za 32-godišnjeg poljskog vratara. Minutu kasnije prvi put na dvoboju zaprijetio je domaćin, no udarac Mathiasa Soulea s 20-ak metara fijuknuo je pored desne vratnice Labrovića.

U 23. minuti Rijeka je, očito nošena odličnim ulaskom u susret, mogla još jednom ugroziti vrata Juventusa, Liber je dugom loptom kroz sredinu lijepo našao natrčalog Marina na lijevoj strani, koji je s loptom utrčao u šesnaesterac, no dvoboj njega i stopera Gattija glavni sudac nije okarakterizirao kao prekršaj vrijedan kaznenog udarca.

Nakon toga se Rijeka malo ispuhala, a domaćin je preuzeo inicijativu na terenu. Već u idućem napadu sijevnula je kontra domaćina, Filip Kostić povukao je loptu po lijevoj strani, oštro ubacio u peterac, odakle Moise Kean, napadač Evertona na posudbi u Juventusu, neometan loptu šalje preko grede Labrovića. U 32. minuti vidjeli smo gotovo kopiju prethodne akcije, opet je Kostić ubacio, ovoga puta Kean neometan puca glavom, no to je napravio toliko loše da Labrović nije niti morao intervenirati i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

image

Moise Kean (lijevo)

VINCENZO PINTO Afp

U nastavku susreta Jakirović je dao priliku svim igračima s klupe, ritam susreta je nešto pao, no hrabri gosti bez većih su problema odolijevali jalovim napadima Juventusa sve do 73. minute. Zlomislić je izveo gol aut, poslao loptu na lijevu stranu gdje je mladi Bodetić nes(p)retno predaje domaćinu, uslijedilo je dodavanje prema Keanu koji je svoju treću veliku priliku i udarac s 10-ak metara napokon pretvorio u pogodak, nisu ništa mogli niti Vlasenko niti Dujmović, kao ni svladani vratar Zlomislić.

Mogla je Rijeka stići i do počasnog, vrijednog pogotka na stadionu Allianz u 80. minuti, no prizemni udarac Alena Halilovića, nakon kornera i ubačaja Marija Vrančića s lijeve strane, završio je u bloku Pinsoglia, koji je tako sačuvao pobjedu Juventusu.

-------------------------------------------------------------

Juventus - Rijeka 1:0

TORINO Stadion Allianz. Bez gledatelja. Sudac: Ghersini (Genova). Pomoćnici: Affatato i Rossi. STRIJELAC: 1:0 - Kean (73).

JUVENTUS (3-5-2): Szczesny - Riccio, Gatti, Huijsen - Soule, Fagioli, Locatelli, McKennie, Kostić - Milik, Kean (još su igrali: Pinsoglio, Perin, Miretti, Ake, Barbieri, Iling-Junior, Barrenechea, Compagnon, Nonge Boende, Rouhi). Trener: Massimiliano Allegri.

RIJEKA: Labrović - Grgić, Dilaver, Galešić, Vukčević - Babić, Selahi - Ampem, Liber, Marin - Frigan (još su igrali: Zlomislić, Smolčić, Vlasenko, Dujmović, Bodetić, Alvarez, Halilović, Djouahra, Djuričin, Panić, Obregon). Trener: Sergej Jakirović.

Linker
26. travanj 2024 11:07