Kanađani su napravili veliki korak prema SP-u

 GEOFF ROBINS Afp
SLAVILI S 2:0

Kanada iznenadila Amerikance i napravila veliki korak prema odlasku na Svjetsko prvenstvo

Kanađani su na čelu kvalifikacija u CONCACAF zoni.
Piše: S.N.Objavljeno: 31. siječanj 2022. 09:39

U kvalifikacijama za SP u Kataru CONCACAF zone nogometaši Paname noćas su kod kuće pobijedili Jamajku s 3-2 i drže četvrto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Gosti su poveli iz penala u 5. minuti, a strijelac je bio napadač West Hama Michail Antonio. Panama je mogla izjednačiti također iz penala u 18. minuti ali udarac Erica Davisa obranio je vratara gostiju.

Ipak, pred kraj prvog poluvremena Panama dolazi do izjednačenja zahvaljujući autogolu Javaina Browna. U nastavku Panama je s dva pogotka povela s 3-1, a strijelci su bili Éric Davis (51) i Azmahar Ariano (68). Do kraja susreta Jamajka je preko Andrea Grayja (87) uspjela tek ublažiti poraz.

Iako je bio bolji Meksiko je na svom terenu odigrao 0-0 protiv Kostarike, a mogao je u završnici susreta doći do pobjede, ali je Luis Romo u 84. minuti pogodio gredu.

Posljednjeplasirani Honduras na domaćem terenu je poražen od Salvadora s 0-2 pogocima Nelsona Bonille (35) i Darwina Ceréne (90+2).

Reprezentacija Kanade napravila je veliki korak prema svom tek drugom plasmanu na svjetsko prvenstvo nakon što je u susretu 10. kola kvalifikacija zone CONCACAF u Hamiltonu pobijedila Sjedinjene Američke Države s 2-0. Kanada je povela golom napadača Bešiktaša Cylea Larina u sedmoj minuti, a konačan rezultat je postavio branič Hatayspora Sam Adekugbe u petoj minuti nadoknade (90+5)

Kanada je na vrhu ljestvice s 22 boda, četiri više od Sjedinjenih Država. Treći Meksiko također ima 18 bodova, a četvrta je Panama sa 17.

Tri najbolje reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa ide u interkontinentalno doigravanje.

Linker
19. travanj 2024 19:53