JUAN MABROMATA Afp
U DEBITANTSKOM NASTUPU

Kanada nakon drame jedanaesteraca svladala Venezuelu i izborila polufinale Copa Americe

U polufinalu u utorak u New Jerseyju Kanada će igrati protiv branitelja naslova Argentine
Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2024. 08:29

Debitant na ovogodišnjoj Copa Americi, nogometna reprezentacija Kanade plasirala se u polufinale nakon što je boljim izvođenjem 11-eraca s ukupnih 5-4 (1-0, 1-1, 1-1) u četvrtfinalu u Arlingtonu svladala Venezuelu.

Kanada je povela u 13. minuti golom Jacoba Shaffelburga, Venezuela je izjednačila u 65. minuti preko Salomona Rondona, a kako se potom rezultat više nije mijenjao pristupilo se izvođenju 11-eraca. Nakon pet serija oba sastava su postigla po tri gola, a u šestoj je seriji kanadski vratar Maxime Crepeau obranio pokušaj Wilkera Angela da bi potom Ismael Kone realizirao udarac s bijele točke i odveo Kanadu među najbolje četiri reprezentacije.

U polufinalu u utorak u New Jerseyju Kanada će igrati protiv branitelja naslova Argentine koja je dan ranije također boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Ekvador.

Zanimljivo, Argentina i Kanada su već igrale na ovogodišnjoj Copi na samom otvaranju 20. lipnja u Atlanti kada je bilo 2-0 za Argentinu.

Preostala dva četvrtfinala igrat će se u noći sa subote na nedjelju, sastaju se Kolumbija - Panama i Urugvaj - Brazil, a pobjednici tih susreta ogledat će se u polufinalu u srijedu.

Linker
03. rujan 2024 10:08