AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/afp/profimedia
NI KRIV NI DUŽAN

Karim Benzema izabrao najbolju momčad svih vremena, svi ga napadaju zbog ovakvih prvih 11

Nije Francuz očito previše cijenio niti ostale svoje bivše suigrače iz Lyona, Reala i reprezentacije
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. prosinac 2023. 19:38

Karim Benzema opet je izazvao kontroverzu. Ovaj puta ni kriv ni dužan. Naime, napadač Al-Ittihad sastavio je svoju idealnu momčad, a u njoj nije bilo mjesta ni za jednog od dvojice nogometaša koji su obilježili 21. stoljeće - ni Lionela Messija, ali niti njegovog bivšeg suigrača iz Reala Cristijana Ronalda. Naravno, odmah su reagirali fanovi dvojice slavnih nogometaša i brutalno na društvenim mrežama izvrijeđali Benzemu ne znajući da u čitavoj priči postoji "kvaka". Benzema je, naime, dobio u zadatak da odabere 11 najboljih, ali da pritom u svoj izbor ne uključi Ronalda i Messija.

Doduše, očito nije previše cijenio niti ostale svoje bivše suigrače iz Lyona, Reala i francuske reprezentacije s kojima je osvajao trofeje jer ih je u svoju momčad snova uvrstio samo petoricu. Na vratima je tako Manuel Neuer, bekovi su Alves i Marcelo, dok stoperski par čine Pepe i Ramos. Sredinu terena drže Makalele, Pogba te Zidane i Ronaldinho, dok napad predvode Ronaldo, ali ne CR7 nego "Il Fenomeno" Luís Nazário de Lima, te naravno Benzema.

Benzema (35) je ljetos napustio Real s kojim je osvojio 25 trofeja tijekom 14 godina i u čijem je dresu zaslužio najveće individualno priznanje, Zlatnu loptu 2022., te potpisao najbogatiji ugovor u povijesti nogometa. Pridružio se saudijskom prvaku Al-Ittihadu u kojem će za tri sezone zaraditi nevjerojatnih 600 milijuna eura.

Benzema isporučuje ono za što je i doveden. U 13 prvenstvenih nastupa zabio je devet golova uz još četiri asistencije. Momčad, međutim, ne igra najbolje. Trenutno su peta momčad tamošnjeg prvenstva s čak 16 bodova zaostatka za liderom Al-Hilalom.

Linker
28. travanj 2024 19:11