Nasser Al-Khelaifi

 FRANCK FIFE/Afp
OFENZIVA SE NASTAVLJA

Katarski šeik Al-Khelaifi želi kupiti još jednog velikana. Sprema se basnoslovna ponuda, pregovori u tijeku

Posrednik u poslu oko kupoprodaje brazilskog Santosa je i Neymarov otac
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 11:29

Nepresušni kapital iz Katara ne prestaje "napadati" diljem svijeta te su brazilski mediji primijetili da se "Qatar Sports Investors" (QSI), konzorcij koji vodi predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, sprema dati basnoslovnu ponudu za brazilski Santos. Istovremeno s pokušajima Al-Khelaifija za upliv u brazilski nogomet, čini se da će Manchester United preuzeti britanski biznismen Jim Ratcliffe, a ne grupa katarskih ulagača koja je također uključena u nadmetanje za kontrolu nad "Teatrom snova".

Ako su točne informacije koje dolaze iz Brazila, a plasirao ih je list Globo, Katarani su novi front u Južnoj Americi otvorili zajedno s Neymarovim ocem Neymarom seniorom. Neymar senior, čiji je sin karijeru započeo upravo u Santosu navodno je uključen u ponudu i djeluje kao posrednik.

Globo dalje tvrdi da je posao već dosad toliko uznapredovao da je katarska investicijska grupa već zatražila uvid u financije Santosa te da crpe inspiraciju iz Cityjevog multi-klupskog modela. Inače, vlasnici Cityja posjeduju i nekoliko drugih klubova diljem svijeta, uključujući New York City, talijanski Palermo, Gironu iz La Lige i Lommel u Belgiji.

U međuvremenu, intenzivnim tempom nastavlja se borba za Manchester United nakon što je obitelj Glazer početkom ovog mjeseca dala treću i odlučujuću ponudu za prodaju. Vjeruje se da je Ratcliffe favorit u utrci uoči otvaranja ljetnog prijelaznog roka, a navijači Uniteda nadaju se da će prodaja uskoro biti završena i da će nepopularna obitelj Glazer s kojom ratuju konačno otići iz kluba.

Linker
25. travanj 2024 23:15