TERJE PEDERSEN Afp
TURBULENTNO RAZDOBLJE

Kek o čudnoj atmosferi u reprezentaciji, dotaknuo se i bivšeg dinamovca: ‘To me ne dira‘

‘Imali smo malo šansi u Norveškoj, ali govor tijela i sve ostalo nije bilo kako treba‘
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 22:09

Slovenska nogometna reprezentacija proživljava turbulentno razdoblje. Norveška ih je deklasirala rezultatom 3:0 u četvrtak, atmosfera u reprezentaciji nije bajna, što je potvrdio izbornik Matjaž Kek na konferenciji za medije uoči sraza s Kazahstanom u nedjelju.

- Nitko ne zaslužuje pohvale, pa tako ni ja. Čudna je atmosfera oko nas, ali ova reprezentacija nije nastala preko noći. Od nas se očekuje da kazaljku okrenemo u pozitivnom smjeru. Ovo su natjecateljske utakmice u kojima se svaki rezultat računa - rekao je.

Najavio je utakmicu s Kazahstanom, a kako pišu slovenski mediji, očekuje potpuno drukčiji pristup nego protiv Norvežana.

- Nakon lošeg rezultata i loše odigrane utakmice, imamo dodatni motiv i polazište za bolju pripremu i igru. Kazahstan je drugačija ekipa kod kuće i u gostima, ali činjenica je da se moramo fokusirati na sebe. Imali smo malo šansi u Norveškoj, ali govor tijela i sve ostalo nije bilo kako treba. U ovakvoj utakmici morate biti spremni, morate biti savršeni i morate biti u stanju procesuirati i zanemariti sve probleme.

Dotaknuo se i promjena u stručnom stožeru, ostao je bez bivšeg igrača Dinama, Boštjana Cesara.

- To me ne dira. Imam više od 60 godina i svašta sam prošao. Svima želim dobro, posebno sebi i onima s kojima radim.

Linker
12. listopad 2024 23:10