ADRIAN DENNIS Afp
OGLASILA SE I PREMIER LIGA

Konfuzija zbog VAR-a u pobjedi Cityja, Guardiola zbunjen: ‘Naravno da nisam to razumio‘

Navijači domaće momčadi slavili su jer su mislili da je pogodak priznat i da će ga VAR poništiti
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2024. 18:57

Manchester City iščupao je pobjedu protiv Wolverhamptona u gostima. Pogodak za vodstvo domaćina zabio je Larsen u sedmoj minuti, izjednačio je Joško Gvardiol "oršićevskim" pogotkom u 33. minuti, a John Stones pogodio je u petoj minuti nadoknade za veliko slavlje Građana.

Ipak, domaćini su negodovali. Naime, pogodak je prvo poništen zbog zaleđa Bernarda Silve, no nakon VAR provjere priznat je što je značilo da City kući nosi sva tri boda. Navijači domaće momčadi slavili su jer su mislili da je obrnuta situacija, da je pogodak priznat, a da VAR možda poništi gol, no dogodilo se suprotno, što ih je razbjesnilo.

Nakon utakmica oglasilo se i sudačko tijelo Premier lige, koje je objasnilo ovu situaciju:

"Stonesov pogodak je bio poništen na terenu zbog toga što je Silva smetao golmanu, ali VAR je ustvrdio da to nije tako i promijenjena je odluka."

Pep Guardiola na press konferenciji osvrnuo se na ovu situaciju:

- Naravno da nisam razumio prvotnu odluku suca, ne znam zašto je pomoćni sudac podigao zastavicu. Bernardo nije smetao golmanu, udarac glavom Stonesa bio je magičan. Pokušavam ostati miran, bio sam u ovakvim situacijama i nije uvijek išlo na moju stranu. Postoji siva zona gdje situacija može otići na obje strane i nisam bio siguran da će prevagnuti na našu - kazao je nakon utakmice, a onda podvukao:

- Najradije ne bih komentirao ništa, zvučat će kao da tražim isprike - zaključio je španjolski strateg.

Linker
20. listopad 2024 21:14