Novi engleski izbornik Thomas Tuchel

 IAN KINGTON Afp
‘KLADIMO SE NA NIJEMCA‘

Kontroverzna odluka podijelila engleski nogomet: ‘Ovo je mračan dan, svijet nas ismijava‘

‘Bi li Španjolska ili Francuska prihvatile ovaj pristup?‘, pitaju se u Daily Mailu
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2024. 15:48

"Mračan dan za Englesku", stoji u naslovu tiskanog izdanja Daily Maila. Nakon što je Engleski nogometni savez potvrdio da je Thomas Tuchel novi izbornik reprezentacije, nižu se reakcije na tu odluku, a Daily Mail je, u najmanju ruku, skeptičan oko tog izbora.

"Tri lava klade se na NIJEMCA. Međutim, Tuchel ima samo 18 mjeseci da dokaže da je dorastao ovome", piše u podnaslovu.

U tekstu se navodi da bi međunarodni nogomet trebao biti "najbolje od naših protiv najboljeg od njihovih", te da je Gareth Southgate, kakav god bio, dao momčadi identitet, ponos i razlog za vjeru, te da je grb nosio s ponosom.

S dolaskom njemačkog trenera, najblaže rečeno, nisu oduševljeni u Daily Mailu.

"Sada imamo Thomasa Tuchela, Nijemca s upitnim trenerskim iskustvom i Savez koji trči uokolo poput kokoši bez glave u panici da bude prvi prije Manchester Uniteda u lovu na trenera. Lee Carsley očito nije bio pravi čovjek, ali je li ovo STVARNO najbolje što možemo? Zar nitko nije naučio ništa iz stava Svena Gorana Erikssona i Fabia Capella "uzmi novac i bježi"?

A što to govori o engleskom sustavu treniranja? Kako uvredljivo, neuko i neoprostivo kratkovidno. Bi li Španjolska ili Francuska prihvatile ovaj pristup?

Možda smo mogli napraviti iznimku za moćnog Pepa Guardiolu, ali sada imamo čovjeka koji nam ne duguje ništa i proći će kroz našu igru ​​uz velikim čekom i bez povezanosti s navijačima ili igračima.

Ovo je crni dan za engleski nogomet. Mi smo predmet podsmijeha", napisao je Daily Mail.

Linker
16. listopad 2024 17:27