ROBYN BECK Afp
NIJE MOGLO GORE

Kraj karijere iz noćne more: Jedna od najboljih svih vremena oproštajnu utakmicu prekinula već u trećoj minuti

Susret između OL Reign i Gotham FC u američkoj NSWL ligi bio je očekivan kao emotivan oproštaj
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2023. 09:31

Negdašnja najbolja nogometašica svijeta Amerikanka Megan Rapinoe okončala je karijeru teškom ozljedom u trećoj minuti svog posljednjeg profesionalnog nastupa.

Susret između OL Reign i Gotham FC u američkoj NSWL ligi bio je očekivan kao emotivan oproštaj za osvajačicu Zlatnu lopte 2019. i njezinu bivšu kolegicu iz američke ženske reprezentacije Ali Krieger.

No, zabava povodom umirovljenja naglo je završila jer je Rapinoe pala u trećoj minuti zbog nekontaktne ozljede, uhvativši se za nogu prije nego što je šepajući napustila teren dok su joj navijači na stadionu Snapdragon u San Diegu pljeskali.

- Najgori mogući ishod. Ne možete uvijek imati savršen kraj - rekla je 38-godišnja Rapinoe novinarima nakon utakmice u kojoj je najverojatnije pokidala Ahilovu tetivu.

Rapinoe je debitirala 2002., godine, ima osvojena dva Svjetska prvenstva (2015. i 2019.), Zlatnu loptu (2019.) i zlatnu olimpijsku medalju (2012.) i status koji nadilazi njezin sport. Rapinoe je iskoristila svoj uspjeh kao platformu za LGBT+ prava, protiv policijskog nasilja nad crncima u Sjedinjenim Državama, te borbi za jednaku plaću sa svojim suigračima unutar Team USA.

Linker
02. svibanj 2024 23:05