Toni Kroos i Carlo Ancelotti

 HEIKO BECKER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Heiko Becker/imago Sportfotodienst/profimedia
U RAZGOVORU ZA MARCU

Kroos progovorio o detalju koji je šokirao Ancelottija: ‘Bilo mi je jako teško, tražio sam pravi trenutak‘

‘Bio mi je prvi trener ovdje i nije mu bilo lako reći, ali sve u životu ima svoj kraj‘, rekao je Nijemac
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 08:53

Nedavno umirovljeni Toni Kroos dao je veliki intervju za Marcu u kojem se pričao o raznim temama, uključujući i odluci o umirovljenju. Bivši njemački reprezentativac sada je i službeno nešto više od tri mjeseca izvan nogometnih terena, a u međuvremenu se posvetio drugim aktivnostima poput modeliranja, radom u svojoj akademiji, organiziranju događaja...

- Jako mi je dobro, zapravo, sretan sam, iako je život drugačiji. Ali dobro sam, sretan sam kao i prije. Imam zanimljive projekte i živim vrlo dobar život - započeo je Nijemac.

Govorio je i o činjenici da ga njegova žena i djeca više ne mogu gledati na terenu.

- Moj stariji sin ima malo više problema s tim, jer je navikao viđati tatu dolje, ići na stadion... Ali oni su sretni jer sam ja više doma, manje putujem i svi uživamo. Sigurna sam da će se moj sin naviknuti. Moja kći je, recimo, oduševljena, sretna je i ništa joj ne fali. I sin će se naviknuti, to je prilagodba na novi život koja jako brzo prolazi i sretni smo, prvo ja.

image
ALTER PHOTOS/DDP USA/PROFIMEDIA Alter Photos/ddp Usa/profimedia

Promjena u prehrani se, kaže, nije dogodila.

- I dalje sam isti, ali zato što sam si i prije nešto dopustio. Nikada nisam živio kao lud, dobro sam se brinuo o sebi, ali u životu treba i uživati. Jako sam pazio na sebe da izbjegnem ozljede i da se osjećam dobro... i sada sam još uvijek isti. Jer ako stvari radim dobro, osjećam se dobro.

Kasnije se dotaknuo same odluke o umirovljenju, i tome na koji su način reagirali Ancelotti i suigrači.

- Bilo mi je jako teško reći Carlu, jer je očekivao da ću ostati i jer smo imali i još uvijek imamo jako dobar odnos. Bio mi je prvi trener ovdje i nije mu bilo lako reći, ali sve u životu ima svoj kraj. Nije bilo lako. Znao sam da se neće ljutiti, ali bit će pomalo tužan. Ni meni nije bio lak trenutak, jer nešto što je bilo jako posebno dolazilo je kraju. Pokušao sam odabrati dobar trenutak, lak trenutak... I imao sam sreće što smo LaLigu dobili s razlikom i rekao sam ‘sada!‘ Jer bilo je savršeno vrijeme između LaLige i finala Lige prvaka. Bilo bi teže da smo igrali za La Ligu, jer nisam želio da ovo pitanje bude iznad svega.

image
SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA Sopa Images/ddp Usa/profimedia

Svojim suigračima je također osobno priopći odluku.

- Svakoga sam htio osobno obavijestiti. Nisam htio da vijest prvo stigne na web stranicu ili u novine, a sve sam to napravio u dan-dva. Rekao sam nekim ljudima prije nego što je vijest izašla u javnost, jer sam zaslužio da vijest izađe kad ja hoću. Tako je bilo i s klubom, rekao sam im, a oni su mi rekli da to priopćim kad želim. Srećom, ništa nije izašlo prije, što je bilo iznenađenje, da budem iskren.

Nastavio je i rekao da ga suigrači nisu pokušali odgovoriti.

- Dobra stvar je što me u ovih deset godina svi jako dobro poznaju. I znaju da ako donesem dobro promišljenu odluku, nema povratka. Menadžer mi je rekao: ‘Ti si Nijemac i ja ne mogu ništa učiniti, zar ne?‘ Objasnio sam im da sam odluku donosio nekoliko mjeseci i da je neću promijeniti. Bio je to vrlo dobar razgovor, ali ne i lak.

Cijeli Kroosov intervju pročitajte OVDJE.

Linker
22. listopad 2024 11:07