FILIPPO MONTEFORTE Afp
SMJENA NA VRHU

Kylian Mbappé igra fantastično, ali više nije najvredniji igrač na svijetu. Pogledajte tko ga je pretekao

I dalje većina stručnjaka Mbappéa vidi kao najkompletnijeg i najpotentnijeg igrača na svijetu, ali...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. studeni 2022. 15:23

Erling Haaland (22) postao je prvi norveški nogometaš koji se na Transfermarktu upisao kao najskuplji nogometaš na svijetu. Tržišna vrijednost napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda porasla je na 170 milijuna eura - do sada je vrijedio 150 milijuna - čime je mladi Norvežanin na listi pretekao i Kyliana Mbappéa (160).

Nakon 13 godina engleski Championship može se pohvaliti najskupljim nogometašem svijeta. Zadnji put je to bio Cristiano Ronaldo (2009.), koji je tada dijelio prvo mjesto na listi najskupljih igrača sa svojim dugogodišnjim rivalom Lionelom Messijem (tada Barcelona).

image
SASCHA SCHUERMANN Afp

Ove sezone zabio je Norvežanin već 17 golova i uvjerljivo je najefikasniji igrač svijeta u poretku za Zlatnu kopačku. Za 17 golova trebao je samo 11 utakmica. U Ligi prvaka je u četiri utakmice zabio pet golova.

Kylian Mbappé (23) također igra sjajnu sezonu, zabio je ukupno 18 golova u 18 utakmica, ali njegova vrijednost nije narasla. Ustvari, ona je bitno ispod razine na kojoj je bio u prosincu 2018. kada je dosegao 200 milijuna eura. Sada vrijedi 40 milijuna manje., Je li to zato što je došao na glas kao igrač koji radi što mu se prohtije i koji "dovodi i tjera" igrače iz PSG-a? Nije baš da je zbog toga omiljen u svijetu nogometa.

I dalje većina stručnjaka Mbappéa vidi kao najkompletnijeg i najpotentnijeg igrača na svijetu, ali Haaland je neumoljiv u realizaciji, u Cityju zabija nevjerojatnom lakoćom i koncentriran je samo na teren.

Linker
23. travanj 2024 15:12