Marc Overmars

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
PRETRPIO JE INFARKT

Legenda Arsenala hospitalizirana u teškom stanju, njegov problem sa srcem nemoguće je izliječiti

Srce je izgubilo 70 posto kapaciteta i doživjelo nepopravljivu štetu od koje se neće oporaviti.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 19:11

Legenda nizozemskog nogometa Marc Overmars (49) hospitaliziran je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Srce mu, naime, radi s tek 30 posto kapaciteta. Overmars je koncem prošle godine hospitaliziran je nakon što se isprva posumnjalo kako je doživio blaži moždani udar.

"Marc Overmars sinoć se nije dobro osjećao i primljen je u bolnicu s blagim srčanim udarom. Bolje mu je, ali morat će mirovati neko vrijeme", oglasili su se dan nakon što je završio u bolnici iz Royal Antwerpena, kluba u kojem nekadašnji krilni napadač nizozemske reprezentacije i Arsenala danas radi kao sportski direktor.

Međutim, ispostavilo se kako posljedice po Overmarsovo zdravlje bile puno ozbiljnije. Kako prenosi De Telegraaf, njegovo je srce pretrpjelo "nepovratnu štetu" i izgubilo 70 posto svog kapaciteta.

Iza Overmarsa je sjajna i pokalima bogata nogometna karijera. Trofeje je uzimao s Ajaxom s kojim je u sezoni 1994./95. osvojio Ligu prvaka te Arsenalom, za nizozemsku reprezentaciju odigrao je 86 utakmica (na Svjetskom prvenstvu 1994. bio je proglašen i za najboljeg mladog igrača), a potom je i čitavo desetljeće radio uspješan tehnički direktor "Kopljanika". I završio na stupu srama. Ajax je napustio u veljači prošle godine osramoćen nakon optužbi za seksualno uznemiravanje, odnosno poruka neprimjerenog sadržaja koje je slao svojim radnim kolegicama.

"Nažalost, nisam shvatio da ovime prelazim granicu, ali to mi je danas postalo jasno. Svakako je za nekoga na mom mjestu ovakvo ponašanje nedopustivo. Sada i ja to vidim. Ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju nego otići iz Ajaxa", kazao je na odlasku.

Unatoč skandalu novi posao je našao brzo. Već mjesec dana kasnije zaposlio se u belgijskom Royal Antwerpu, no njegov angažman mnogi nisu dobro primili. Štoviše, čak četiri klupska sponzora povukla su se iz kluba u znak prosvjeda.

Linker
19. travanj 2024 23:30