Michael Owen

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
ZVIJEZDA DO ZVIJEZDE

Legenda izabrala 11 najboljih u povijesti Premier lige: U idealnoj postavi dominiraju zvijezde Man. Uniteda

Premier liga ove godine slavi 30 godina od kako igra pod tim nazivom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 11:43

Michael Owen (42) je i dalje 10. najbolji strijelac u ligi, postigao je 150 golova u 326 utakmica, jako je omiljen te je smogao hrabrosti da sastavi idealan tim Premier lige u tih 30 godina. Owen je legenda Liverpoola, doduše, igrao je i za Manchester United, a u njegovoj idealnoj postavi dominiraju bivši igrači Manchester Uniteda.

Crveni vragovi osvojili su diviziju rekordnih 13 puta od njenog uvođenja 1992. Manchester City je drugi sa šest, a Chelsea treći s pet trijumfa. Liverpool, Leicester, Arsenal i Blackburn preostali su osvajači Premier lige.

Njegova je postava sljedeća: Peter Schmeichel (United) - Gary Neville (United), Rio Ferdinand (United), John Terry (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea) - Steven Gerrard (Liverpool), Patrick Vieira (Arsenal), Paul Scholes (United) - Cristiano Ronaldo (United), Alan Shearer (Blackburn, Newcastle), Thierry Henry (Arsenal).

Naglasio je da su mu u konkurenciji za veznjake bili Lampard, Toure, Roy Keane, te De Bruyne ako nastavi ovako igrati. U napadu mu je bilo teško izostaviti Waynea Rooneya, ali nije mu pronašao mjesto.

Linker
27. travanj 2024 11:34