Michael Carrick

 Adam Davy/pa Images/profimedia
NA KORAK OD DOGOVORA

Legenda Manchester Uniteda nadomak preuzimanja prvog samostalnog trenerskog posla u karijeri

Engleski nogometni drugoligaš Middlesbrough u poodmakloj je fazi pregovora s Michaelom Carrickom
Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2022. 12:04

Bivši veznjak Manchester Uniteda blizu je preuzimanja trenerske klupe kluba, tvrdi TV-kanal Sky.

Uprava kluba je 41-godišnjeg Carricka navela kao prvog kandidata za trenera, nakon što je Chris Wilder dobio otkaz zbog loših rezultata. U posljednjih 48 sati pregovori su u poodmakloj fazi, a uprava kluba nada se da bi ugovor o angažmanu mogao biti postignut u sljedećih nekoliko dana, izvijestio je Sky.

Carricka je navodno preporučio engleski izbornik Gareth Southgate koji je u dobrim odnosima s predsjednikom kluba Steveom Gibsonom s kojim je svojedobno igrao zajedno.

Carrick, koji je kao igrač u 12 godina osvojio pet naslova u Premier ligi s Manchester Unitedom, do sada nije imao samostalan trenerski posao. Kada se umirovio 2018., postao je dio Unitedovog trenerskog stožera pod vodstvom tadašnjeg trenera Olea Gunnara Solskjaera, napustivši Old Trafford prošlog prosinca nakon dolaska Ralfa Rangnicka.

Middlesbrough je 3. listopada otpustio menadžera Wildera nakon petog poraza u prvih 11 prvenstvenih utakmica i eliminacije iz Liga kupa u prvom kolu protiv Barnsleya. Klub iz Yorkshirea je trenutno 22. na tablici sa 13 bodova iz 14 utakmica.

Linker
19. travanj 2024 02:37