LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia
ZANIMLJIV DETALJ

Legenda otkrila sočnu anegdotu: ‘U svlačionici Reala osjeća se miris alkohola, priče su bile istinite‘

‘Volio je tulumariti i to je utjecalo na ostatak momčadi. Zato sam ga odlučio otpustiti‘
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2023. 15:36

Zanimljivu i sočnu anegdotu iz svlačionice Real Madrida otkrio je legendarni Fabio Capello.

Talijanski stručnjak koji je vodio ‘Kraljevski klub‘ u dva navrata (1996.-1997., te 2006.-2007.) prisjetio se konkretno trenutka kada je otpustio slavnog brazilskog napadača Ronalda Luisa Nazarija da Limu.

‘Najveći talent kojeg sam ikad trenirao je Ronaldo, ali je u isto vrijeme bio onaj koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici. Volio je tulumariti i to je utjecalo na ostatak momčadi. Zato sam ga odlučio otpustiti‘, objasnio je 77-godišnji talijanski strateg.

Još ranije je Capello u razgovoru za Sky Sports 2020. godine objasnio kako mu je Ruud van Nistelrooy priznao: ‘Gospodine, u svlačionici miriše po alkoholu. Istina je što se priča.‘

image
OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia

Capello je Ronaldovo odstranjivanje iz momčadi objasnio i njegovim problemom s kilogramima. Konkretno, te je godine u jednom trenutku došao do 94 kilograma, a primjerice na SP-u 2002. godine je imao 82 kilograma.

‘Rekao sam mu da mora smršaviti. Tada je imao 92.5 kilograma‘, objašnjava Capello.

Nakon Ronaldovog odlaska iz Reala Capellu je stigao poziv tadašnjeg vlasnika Milana Silvija Berlusconija koji ga je pitao za savjet je li potpisivanje Ronalda mudar potez?

‘Berlusconi me nazvao jedan dan i pitao o potencijalnoj kupnji Ronalda. Savjetovao sam ga protiv toga, rekao sam mu da je on partijaner koji samo razmišlja o ženama. On mi je rekao, ok, hvala Fabio i sljedećeg dana Ronaldo je bio u Milanu‘.

U dvije sezone provedene u Milanu nekad najbolji nogometaš svijeta je zbog zdravstvenih problema odigrao svega 20 utakmica i zabio 6 golova,

Linker
28. travanj 2024 14:49