JEAN-FRANçOIS OTTONELLO/NICE MATIN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jean-françois Ottonello/nice Matin/bestimage/profimedia
DONIO ODLUKU

Legenda prije nekoliko mjeseci snimljena kako pijana tetura ulicama, a sada je vlastitom narodu zabio nož u leđa

Pavel Nedved ne želi biti sportski direktor češke nogometne reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 04. siječanj 2024. 13:28

Pavel Nedved jedan je od najboljih čeških nogometaša u povijesti, ali nakon igračke karijere se nije vratio u domovinu i radio u tamošnjem nogometnom savezu. Umjesto toga on je odabrao rad u Juventusu gdje je početkom prošle godine suspendiran u još jednom skandalu u koji je upletena ‘Stara dama‘, ovaj put nazvan ‘Plusvalenza‘. Dosta se pisalo i o njegovim poslovnim i ljubavnim aferama, a nedavno je u jednom trenutku snimljen kako pijan tetura ulicama Torina.

Bez obzira na umiješanost u tu priču, Češki nogometni savez je Nedvedu ponudio mjesto sportskog direktora reprezentacije. Svi su očekivali da će on to prihvatiti, ali je bivši nogometaš razočarao svoje sunarodnjake.

image
SOPA IMAGES/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Sopa Images/sipa Press/profimedia

- Cijenim ponudu i uvjete koje sam dobio od predsjednika Saveza, kao i pristup tijekom pregovora, ali, nažalost, nakon dugog razmišljanja brojnih konzultacija, odlučio sam da to ne mogu prihvatiti - rekao je Nedved i objasnio:

- Nakon mnogo godina izvan Češke, nisam siguran mogu li pomoći češkom nogometu u ovom trenutku. Tim više što zbog raznih obaveza u inozemstvu nisam stalno u Češkoj - zaključio je Nedved.

On je svoju odluku objavio neposredno prije nego bi Češka trebala dobiti izbornika koji će je voditi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Linker
04. svibanj 2024 01:42