Franck Ribery

 ALEXANDER HASSENSTEIN/GETTYIMAGE Dpa Picture-alliance Via Afp
KOLJENO VIŠE NE MOŽE

Legendarni Franck Ribery objavio kraj karijere: ‘Nemam izbora, moram prestati igrati...‘

U 39. godini je bivši igrač Bayerna i francuski reprezentativac rekao da je dosta.
Piše: HINAObjavljeno: 21. listopad 2022. 14:47

Francuska nogometna zvijezda Franck Ribery u petak je i službeno objavio završetak svoje igračke karijere u dobi od 39 godina.

"Bol u koljenu sve je jača i liječnici su bili jasni: Više nemam izbora nego noram prestati igrati. Stoga sam završio karijeru profesionalnog igrača", objavio je Ribery, koji je od ljeta prošle godine član talijanskog prvoligaša Salernitane.

Ribery je pozornost na sebe skrenuo odličnim nastupima za reprezentaciju Francuske na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj na kojem su "tricolori" stigli do finala.

Ukupno je za Francusku Ribery upisao 81 nastup uz 16 postignutih pogodaka.

U klupskoj karijeri najveće uspjehe postigao je kao igrač Bayerna iz Muenchena za koji je nastupao od 2007. do 2019. godine. U sezoni 2012/13. je s Bayernom osvojio Ligu prvaka te je bio vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte. Usto je s Bayernom igrao još dva finala Lige prvaka (2010, 2012), devet je puta bio prvak njemačke, a Njemački je kup osvajao šest puta.

Karijeru je započeo u rodnom Boulogne-sur-Meru, slijedile su epizode u Alesu, Brestu, Metzu i turskom Galatasarayu, da bi afirmaciju stekao tijekom dvije sezone provedene u Marseilleu, od 2005. do 2007. godine nakon kojih je i otišao u Bayern. U smiraj karijere preselio se u Italiju gdje je nastupao za Fiorentinu pa Salernitanu.

Linker
21. svibanj 2024 12:09