LLUIS GENE Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Legendarni napadač Barcelone stao u obranu izbornika pa opleo po Modrićevom treneru: ‘Je*** Ancelottija!‘

Diniz, koji paralelno obnaša dužnost trenera Fluminensea, postavljen je kao privremeni izbornik u srpnju
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. studeni 2023. 11:22

Legendarni Romario, bivši nogometaš i najbolji igrač Svjetskog prvenstvu u SAD-u 1994. na kojemu je s Brazilom došao do titule prvaka, u intervjuu za Panorama Sport, kojeg prenosi španjolski As, branio je kontinuitet Fernanda Diniza na mjestu izbornika reprezentacije i zatim poslao snažnu poruku za Carla Ancelottija.

Naime, Talijan još uvijek nije potvrdio hoće li preuzeti ulogu izbornika Brazila nakon što završi aktualna sezona:

- J***š Ancelottija. "Volim Diniza do kraja. Želim čestitati predsjedniku saveza Ednaldu Rodriguesu što je izabrao Diniza za ovu poziciju, On je najbolji trener u Brazilu. - rekao je Romario u ranije spomenutom intervjuu. Bivši igrač Barcelone, opisao je Diniza kao najboljeg trenera u Brazilu danas i rekao da mu moraju dati vremena da pokaže rezultate.

Diniz, koji paralelno obnaša dužnost trenera Fluminensea, postavljen je kao privremeni izbornik u srpnju, a plan je da ovu ulogu odradi do sredine 2024., godine kad bi prema najavama Ancelotti trebao preuzeti konce igre.

U listopadskom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, Brazil nije zabilježio dobre rezultate. Najprije remi (1:1) s Venezuelom, a zatim poraz od Urugvaja (2:0) označile su početak kritika na račun Diniza, ali Romario je stao u njegovu obranu.

- Još nije stigao u reprezentaciji napraviti ono što radi u klubu, treba mu vremena. Remizirali su i gubili u posljednjim utakmicama, ali nitko uvijek ne pobjeđuje...

Romario je u istom intervjuu izrazio nadu da će Fluminense, jedan od klubova u kojem je igrao kao profesionalac, pobijediti Boca Juniors u finalu Libertadoresa koje se igra u subotu na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

Linker
03. svibanj 2024 11:27