Nenad Bjelica uskoro bi mogao preuzeti reprezentaciju Poljske

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
NOVI POSAO

Legendarni Poljak jednom objavom zapalio navijače, otkrio da je Nenad Bjelica novi izbornik!?

Objava jednog od najboljih igrača u povijesti države snažno je odjeknula diljem njegove domovine
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2023. 15:35

Nenad Bjelica bi uskoro mogao postati izbornik poljske nogometne reprezentacije. Već smo ranije pisali kako je bivši trener Dinama i Osijeka jedan od kandidata za ovaj posao, a sada se izgleda pojavila i potvrda da će taj posao i dobiti.

U poljskim medijima je snažno odjeknula objava jednog od najboljih igrača u povijesti Poljske i njiov bivši izbornik, a danas potpredsjednik UEFA-e Zbigniewa Bonieka. On je na Twitteru objavio poljsku zastavu i dva slova: ‘NB‘ i tako pokrenuo lavinu. Poljaci su uvjereni da to znači da će Bjelica naslijediti Czeslawa Michniewicza, koji neće dobiti novi ugovor.

Bjelici prilagodba ne bi bila veliki problem jer zna jezik i mentalitet jer je od 2016. do 2018. godine radio kao trener Lecha iz Poznana prije nego je došao u Dinamo.

"Bjelica je stranac koji ne traži preveliku plaću. Jako dobro komunicira na poljskom i čovjek je koji je spodoban napraviti zaokret u reprezentaciji u kojoj u mirovinu odlaze senatori Wojiciech Szczesny, Kamil Klik i Grzegorz Krychowiak", piše Gol 24 pa dodaje kako postoji i problem:

"Jedini problem s Hrvatom je njegov temperament. Dok je vodio Lech pokazao je da lako ulazi u konflikte. To mu se dogodilo nekoliko puta. Poljski savez će novog izbornika odabrati tijekom siječnja, a osim Bjelice, tu su i Herve Renard i Vladimir Petković", zaključuju Poljaci.

Linker
26. travanj 2024 08:48