Roberto Carlos

 OLI SCARFF Afp
BRZ ODGOVOR PROVOKATORU

Legendarni Roberto Carlos: ‘Prijatelju, koliko puta si provocirao, a onda jedva taknuo loptu na utakmici...‘

‘Treba prestati sa skandiranjem protiv Real. Rekao sam mu da se smiri, jako je pod stresom...‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. studeni 2022. 12:49

Nakon osvajanja Cope Libertadoresa, momčad Flamenga već razmišlja o Svjetskom klupskom prvenstvu. U svlačionici brazilske momčadi, predsjednik kluba Marcos Braz i igrači već su počeli zadirkivati Real Madrid. Posebno je "nabrijan" bio iskusni Čileanac, Arturo Vidal. Bivši veznjak Barcelone, Juventusa, Bayerna, Intera i Bayer Leverkusena, odmah nakon finalne pobjede protiv Athetica počeo je s prozivanjem suparnika na klupskom prvenstvu, naravno s naglaskom na "Kraljeve".

To, međutim, nije baš dobro sjelo španjolskoj momčadi. U intervjuu za "Canal do Benja", idol mnogih lijevih bočnih igrača i legenda Madriđana, Roberto Carlos, izrazio je nezadovoljstvo usmjerenjem slavlja prema Realu, čak je poslao poruku svom prijatelju Arturu Vidalu.

- Već slušam neke provokacije, neke pjesme... Prvo Real Madrid mora proći svog protivnika, pa i Flamengo. Razmišljao sam 2018. o River Plateu, a oni su izgubili od protivnika Al-Aina. To je prednost ovog natjecanja. Flamengo je to zaslužio i suočio se s velikim protivnikom, Athleticom. Zbog strukture i trenera, Flamengo je zasluženo pobijedio. A ovaj turnir koji naš čeka je kratak. Kad je turnir takav, komplicirano je već napraviti analizu finala.

Vidal je poznat kao vrlo "prgav" igrač. Iako statistički gledano, žuti karton dobivao je nešto manje od svakih pet utakmica. Ali uvijek je korišten kao igrač za "prljavi" dio posla na terenu. Brazilac razloge njegove velike najave utakmice s Realom vidi kao prekrivanje nesigurnosti u prijašnjim ogledima Čileanca s braniteljem naslova Lige prvaka.

- Koliko je puta Vidal, moj prijatelj, uputio uoči utakmice ružne riječi protiv Real Madrida, a onda došao na utakmicu, bez da bi dotaknuo loptu. Prvo moramo misliti na put do finala, prestati s skandiranjem protiv Real Madrida. Vidal je dugo čekao Madrid. Rekao sam mu da se smiri, jako je pod stresom zbog Reala - odgovorio je Vidalu.

Carlos je također otkrio kako je u razgovoru s FIFA-om saznao da nema datuma ni mjesta za natjecanje te rekao da ne zna hoće li se turnir još dugo održati.

- Razgovarao sam s ljudima iz FIFA-e, još uvijek ne znamo gdje će se Svjetsko prvenstvo održati, hoće li ga uopće biti. Komplicirano je. Svjetsko klupsko prvenstvo za FIFA-u nije beneficija. I jedan od razgovora koje smo imali je da to može završiti bilo kada - rekao je.

Uz Real i Flamengo, za Svjetsko prvenstvo potvrđeni su i Seattle Sounders (SAD), prvak Concacaf Lige prvaka, Wydad Casablanca (MAR), prvak CAF Lige prvaka i Auckland City, prvak OFC Lige prvaka.

Linker
04. svibanj 2024 01:41