AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA Agif/ddp Usa/profimedia
NEZADOVOLJSTVO RASTE

Legendarni Ronaldo proživljava jedan od najtežih trenutaka: Situacija je teška, a stigle su i prijetnje

‘U teškoj smo situaciji i razumijem nezadovoljstvo navijača, vjerujem da ćemo se izvući‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. listopad 2023. 12:14

Legendarni Ronaldo Nazario proživljava teške trenutke u jednom od klubova u kojem je većinski vlasnik, a ovoga puta riječ je o brazilskom Cruzeiru, u kojem je Brazilac počeo svoju igračku karijeru.

U prvoj godini na vlasničkoj funkciji Cruzeiro je postigao dobre rezultate, a kao rezultat toga momčad se uspjela vratiti u brazilsku prvu ligu. Nakon što su postigli originalni cilj, porasli su apetiti njihovih navijača a time i očekivanja, koja ove sezone za sada nisu ispunjena.

Deset kola prije kraja prvenstva Cruzeiro je samo jedan bod iznad opasne zone i navijači su izgubili strpljenje. Okidač za izražavanje nezadovoljstva bio je posljednji ligaški poraz protiv Flamenga, čime se niz utakmica bez pobjede produljio na brojku četiri.

Nezadovoljni navijači isprozvali su svojeg vlasnika, a osim toga prijetili su i većim neredima. Ronaldo se oglasio poslije utakmice s Flamengom.

- U teškoj smo situaciji i razumijem nezadovoljstvo navijača, vjerujem da ćemo se izvući iz svega ovoga, ali ne mogu razumjeti neprijateljski stav navijača – započeo je Brazilac.

- Nasilje kojem su reagirali neki navijači nije rješenje problema. Znali smo da će biti problema u Serie A, prvenstveno financijske prirode, ali odlučili smo se boriti i sada moramo biti zajedno, ne možemo bez pomoći navijača – zaključio je.

U sljedećem kolu Cruzeiro kod Atletica koji je trenutno sedmoplasirani, tako da će to za Ronaldovu momčad sigurno biti još jedan težak ispit. Iz brazilske Serie A ispadaju četiri kluba od 20, a Cruzeiro je trenutno na 15. poziciji s 31 bodom, bodom više od Santosa i Goiása koji se nalaze u relegacijskoj zoni.

Linker
30. travanj 2024 03:28