Steven Gerrard

 - Afp
VELIKA IMENA

Legendarni Steven Gerrard stigao u Hrvatsku, evo protiv koga će igrati, dolaze i nove nogometne zvijezde?

Ettifaq je objavio da će na pripremama odigrati pet utakmica, od kojih dvije sigurno u Hrvatskoj
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. srpanj 2023. 11:23

Liverpoolova legenda i bivši engleski nogometni reprezentativac Steven Gerrard ponovno je u Hrvatskoj. Saudijski prvoligaš Ettifaq još je prije odredio da će se za novu sezonu tri tjedna pripremati u Svetom Martinu na Muri, a u subotu popodne pridružio im se i njihov novi trener sa svojim suradnicima.

Ettifaq nije među četiri kluba koji su odnedavno u vlasništvu najvećeg državnog fonda P.I.F., ali to ne znači da nije bogat i ambiciozan. Uostalom, vlasnik kluba iz Dammama je Ministarstvo sporta. Prvi pokazatelj novog smjera ovoga kluba je dovođenje Gerrarda, a sada kreće i lov na poznatije i kvalitetnije nogometaše. Iz kadra koji je u Međimurju dočekao novog trenera najpoznatiji su Brazilac Vitinho, nekadašnji član moskovskog CSKA i Flamenga, i švedski reprezentativac Robin Quaison koji je dio karijere proveo u Mainzu i Palermu.

image
- Afp

Naravno, od trenutka u kojem je Steven Gerrard predstavljen kao novi trener Ettifaqa krenule su glasine o igračima koje bi želio dovesti u svoju novu sredinu: Jordan Henderson, Wilfried Zaha, Pierre-Emerick Aubameyang, Philippe Coutinho... Hoće li se ijedan od tih transfera ostvariti, ne znamo, ali bilo bi lijepo da se dogode dok su na pripremama u Hrvatskoj pa da ih vidimo na nekom od naših travnjaka.

Ettifaq je objavio da će na pripremama odigrati pet utakmica, od kojih dvije sigurno u Hrvatskoj - u subotu 15. srpnja protiv Varaždina i u ponedjeljak 24. srpnja protiv Lokomotive. Utakmice protiv Aluminija (12. srpnja) i ZTE-a iz Zalaegerszegija (20. srpnja) mogle bi se odigrati u Sloveniji i Mađarskoj. Ono što bi moglo biti posebno zanimljivo posljednja je Ettifaqova utakmica na ovim pripremama, 27. srpnja protiv rivala iz saudijske lige Al Ahlija, kluba koji je doveo Roberta Firmina i Mendyja.

Zasad nema potvrde da bi se ova utakmica igrala u Hrvatskoj, kao ni da će se Al Ahli pripremati u našoj državi.

Linker
18. svibanj 2024 06:50