LUCA AMEDEO BIZZARRI Nurphoto Via Afp
ZANIMLJIV DETALJ

Legendarni Talijan otkriva: ‘To je bila najveća pogreška mog života, odrekao sam se deset milijuna eura‘

Usprkos činjenici da je uživao u Parizu, odlučio se na ekspresni odlazak
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2023. 08:40

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon otkrio je najveću pogrešku svog života.

Danas 45-godišnji čuvar mreže Parme tijekom velike karijere je jednu sezonu (2018/19) proveo u redovima PSG-a, da bi odlučio klub napustiti nakon svega godinu dana i vratiti se u Juventus.

"Odlazak iz Pariza bila je moja najveća pogreška u životu. Odrekao sam se 10 milijuna eura", otkrio je Buffon bivšem suigraču Christianu Vieriju na Twitch streamu.

"U klubu su mu rekli da će Areola igrati u Ligi prvaka i ja to nisam prihvatio. Po meni igrati treba onaj tko zaslužuje. Zato sam se vratio u Juve. Na kraju sam zažalio zbog te odluke jer je Areola bio ozlijeđen i onda su kao zamjenu potpisali Keylora Navasa", dodao je Buffon, svjetski prvak s talijanskom reprezentacijom iz 2006. godine.

"U Parizu sam inače imao najljepša iskustva u životu. Osjećao sam se kao slobodan čovjek. Brzo sam naučio francuski jezik, razgovarao sam s ljudima na ulicama, posjećivao muzeje i imao sam osjećaj da igram u sjajnoj momčadi."

Tada su u PSG-u igrali Neymar, Kylian Mbappe, Angel di Maria, Edinson Cavani i Dani Alves, ali usprkos velikim imenima zaustavljeni su u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda.

"Bio sam uvjeren da smo superiorni. U Manchesteru smo dominirali protiv Uniteda, ali smo poraženi u uzvratu i ispali smo. To je bilo najveće razočaranje moje karijere", koji se na ljeto 2021. godine vratio u Parmu.

"Volio bih se umiroviti sljedeće sezone, dosta je bilo. Kompetitivan sam cijelu karijeru i ne bih volio da me smatraju rezervnim vratarom", zaključio je legendarni vratar.

Linker
19. travanj 2024 10:55