Mihajlo Mudrik u dresu Šahtara

 JANEK SKARZYNSKI/Afp
POVIJESNI POSAO

Legendarni Vatreni nakon transfera stoljeća: Čim nam pokucaju na vrata, to je 20 milijuna eura

"Kada sam spominjao da ćemo zaraditi 100 milijuna eura, smijali su se. A da nije bilo rata..."
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. veljača 2023. 11:20

Sportski direktor Šahtara Darijo Srna ove je zime napravio najveći transfer u povijesti ukrajinskog nogometa. Mihajlo Mudrik (22) otišao je u Chelsea za 70 milijuna eura, ukupni iznos transfera mogao bi porasti do 100 milijuna. Srna sada kaže da nije Mudrik jedini Ukrajinac koji ima veliku vrijednost.

- Naravno da imamo još igrača velike vrijednosti, evo puno primjera odjednom: Matvijenko je imao konkretnu ponudu na koju predsjednik Ahmetov nije pristao. Bit će ih još više, Šahtar ima još dosta novih Mudrika, treba ih malo pričekati. Vjerujte mi, sada u svim timovima na svijetu znaju tko su ti igrači. Poziv je već vrijedan 10 milijuna. Ako nam pokucaju na vrata, onda je to već 20 milijuna. Dobro znam našeg predsjednika. On je uvijek u pravu. Od njega sam puno naučio. Ponosan sam što mogu učiti od takve osobe - rekao je Srna, a prenosi ukrajinska Tribuna.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije ističe da je "bilo puno smijeha" o intervjuu prije otprilike prije šest mjeseci u kojem je spominjao iznos od 100 milijuna eura.

- Ljudi nisu vjerovali da se u ratu itko može prodati za 100 milijuna. A da nije bilo rata, onda bi to bio transfer veži od 120 milijuna.

Mudrik je planirao otići u Arsenal, a završio je u Chelseaju. Kako se to dogodilo?

- Direktor Palkin dao je intervju i rekao sve o ovoj temi. Nisam uopće sudjelovao u pregovorima s Arsenalom, nisam ni s kim komunicirao, samo sam se jednom susreo sa Zinčenkom. Prijateljski smo popili kavu, ali tamo nisam sudjelovao u pregovorima. S direktorom sam bio fokusiran na Chelsea i rekao im "ako ste htjeli kupiti igrača, onda ćete ga imati. Kad naš predsjednik želi kupiti nogometaša, mi ga dovedemo". Naravno, ako nogometaš želi ići, ako postoje dvije iste ponude - neka bira. Chelsea je jako želio Mišu, a i treneri. Igrač je na kraju izabrao Chelsea, dogovorio uvjete, a čuo sam se s njim prije dva dana. Jako je zadovoljan.

Je li Chelsea pravi klub za njega?

- Miša će tamo biti jedan od glavnih igrača. Pokazao je to u 30 minuta s Liverpoolom. Još nije spreman, ali je veliki profesionalac i brzo će se uklopiti.

Predsjednik Šahtara Ahmetov sada je i sretan i nesretan.

- Ahmetov je vrlo ambiciozna osoba, Šahtar je njegova obitelj. Da bi postigao veliki rezultat, mora Mudrika kupiti, a ne prodati.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
16. travanj 2024 03:38