Zinedine Zidane i Luka Modrić

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia
SANJA TRICOLORE

Legendarni Zizou na pitanje o svojoj budućnosti: ‘Sigurno se vraćam treniranju, zašto ne u Italiju?‘

Javna je tajna da je Zidaneova želja već duže vrijeme postati izbornikom francuske reprezentacije
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. veljača 2024. 09:30

Prije gotovo tri godine Zinedine Zidane je završio svoju drugu epizodu na klupi Real Madrida. Od tada se njegovo ime više puta spominjalo u kontekstu preuzimanja trenerskog posla u brojnim europskim velikanima, ali i reprezentacijama.

Javna je tajna da je Zidaneova želja već duže vrijeme postati izbornikom francuske reprezentacije. Iako se dugo najavljivalo da će Didier Deschamps napustiti izborničku funkciju poslije Svjetskog prvenstva u Katru, nevezano za ostvareni rezultat, te je sve išlo k tomu da Zidane preuzme Tricolore, 55-godišnji je strateg na kraju ipak produžio ugovor sa Savezom. Nova prilika za bivšeg veznjaka Real Madrida i Juventusa mogla bi stići već nakon Eura, kad bi Deschamps, ukoliko ne ostvari prihvatljiv rezultat, što je u slučaju Francuske vjerojatno minimalno polufinale ili finale, mogao postati bivši, a Zidane budući.

Bilo kako bilo, Zidane je jučer prisustvovao premijeri dokumentarca o Marcellu Lippiju, treneru koji je Zidanea vodio u Juventusu. Nije se tako propustila prilika da se Zidanea upita o njegovoj budućnosti.

- Siguran sam da ću se vratiti na klupu, volio bih ponovno trenirati – započeo je 51-godišnji Zidane pa se osvrnuo na zemlju u kojoj ga je Lippi trenirao - Jednog dana trenirati u Italiji? Zašto ne? Svašta se može dogoditi, ali trenutno radim nešto drugo.

Prokomentirao je Zidane i značaj Lippija na njegovu karijeru, čovjeka koji je u njemu prepoznao talent i potencijal.

- Marcello Lippi je bio taj zbog kojeg sam došao u Juventus, prvi koji je vjerovao u mene i pustio me da igram. Nije mu bilo lako, ja sam došao iz Francuske, sve je bilo drugačije, ali Lippi je učinio da postanem ono što sam kasnije postao. Kao igrač imao sam sjajne trenere poput Lippija ili Ancelottija, ali svatko mora slijediti svoj put - zaključio je Zidane.

U svakom slučaju, nadamo se da ćemo Zizoua što prije ponovno vidjeti u trenerskoj ulozi, bilo to u francuskoj reprezentaciji ili u nekom europskom gigantu, kojih će bez trenera ovo ljeto biti više nego dovoljno.

Linker
28. travanj 2024 10:58