OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/Shutterstock Editorial/Profimedia
OBJESIO KOPAČKE O KLIN

Legendarnog Španjolca čekao je posljednji ples u Ligi prvaka, ali je zbog ozljede morao okončati bogatu karijeru

Bio je član zlatne generacije Furije koja je dominirala europskim i svjetskim nogometom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 16:38

Pred Davidom Silvom nalazio se posljednji ples u Ligi prvaka nakon što je njegov Real Sociedad osigurao izravan plasman u grupnu fazu, ali 37-godišnji veznjak ozlijedio je prednji križni ligament tijekom priprema zbog čega je morao zaključiti svoju 20 godina dugu profesionalnu karijeru.

Klub je odmah potvrdio kako je riječ o težoj ozljedi i da će posjet specijalisti odrediti tijek oporavka. Svjestan da je pred njim dugačak put do oporavka, koji zna trajati i do devet mjeseci, Silvi nije preostalo drugo nego da objesi kopačke o klin. Iza sebe je ostavio bogatu ostavštinu. Noseći dres Furije od 2006. do 2018. osvojio je čak dva naslova europskog prvaka (2008. i 2012.) i Svjetsko prvenstvo u JAR-U (2010).

- Danas je tužan dan za mene, danas je vrijeme za reći zbogom onome čemu sam posvetio cijeli svoj život. Vrijeme je za oprostiti se od svojih kolega igrača koji su mi kao obitelj, jako ćete mi nedostajati. Valencia, Eibar, Celta Vigo, Manchester City, Real Sociedad, hvala vam jer ste mi omogućili da se osjećam kao kod kuće - poručio je Silva u videu koji je objavio njegov Real Sociedad.

U Španjolskoj je još igrao za Valenciju, gdje je i započeo karijeru, Eibar i Celtu, a najveći je trag ostavio u Manchester Cityju za kojega je nastupio 309 puta u Premiershipu, a s Građanima je osvojio čak četiri naslova državnog prvaka. O doprinosu dovoljno govori i činjenica da ispred Etihada stoji njegov statu...

Linker
04. svibanj 2024 18:56